Η Εθνική Ασφαλιστική δε συμμετείχε στην πρόσφατη ανταλλαγή ομολόγων

Η μητρική Εθνική Τράπεζα, καθώς και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες «επέλεξαν» να συμμετάσχουν στο πρόσφατο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με τα ομόλογα του χαρτοφυλακίου τους, διότι χωρίς τη συμμετοχή τους η έκβαση του εγχειρήματος θα ήταν αβέβαιη με τραγικές συνέπειες στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Από τη στιγμή κατά την οποία έγινε φανερό ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής πέτυχε τους στόχους του, οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής, επέλεξαν τη μη συμμετοχή των ομολόγων της Εθνικής Ασφαλιστικής στο ως άνω πρόγραμμα.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά την αναβάθμιση της αξίας της Εθνικής Ασφαλιστικής για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και σηματοδοτεί την πρόθεση της να παραμείνει ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Σε συνδυασμό με την κερδοφόρα πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2012 η κίνηση αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία πλέον έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τον ανασχεδιασμό του οργανογράμματος της και να ξεδιπλώσει νέες στρατηγικές και προϊόντα της προς όφελος της ελληνικής αγοράς.