«Παραμένουμε εμπράκτως κοντά στους Έλληνες πελάτες μας»

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος ΑΟΝ κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής αντασφαλιστικής αγοράς. Μετά από την τραυματική αποχώρηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Τζέραλντ Τέρνερ (μαζί με μια ομάδα 15 στελεχών) και την αναδιοργάνωση της παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα, με την εταιρεία AON Greece S.A., νέος διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Richard Posgate, με σκοπό να ανασυγκροτήσει την εταιρεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Ιρλανδός είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας παγκοσμίως, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η ΑΟΝ στην τοπική αγορά. Ο κ. Posgate είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με χιούμορ, κορυφαία γνώση του αντικειμένου του, αλλά και αποφασισμένος να επιτύχει στην αποστολή του.

iw:? Κάθε αλλαγή αυτού του μεγέθους στη δομή μιας εταιρείας δημιουργεί αναμφίβολα πολλά προβλήματα στη λειτουργία της και στις σχέσεις της με τους πελάτες της και την αγορά. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε για να επαναφέρετε την ΑΟΝ Benfield σε τροχιά ανάκαμψης;

R.P.: Είμαστε αφιερωμένοι στην υπηρεσία της ελληνικής αγοράς. Έχουμε 80 γραφεία σε όλο τον κόσμο και το ελληνικό γραφείο είναι μέσα στα 20 μεγαλύτερα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Όταν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό να δουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αλλά και οι πελάτες μας, ότι κάνουμε το σωστό, ότι προστατεύουμε τις δουλειές τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα  παραμείνω στην Αθήνα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2013, έτσι ώστε να ξαναχτίσουμε την ομάδα και να αποδείξουμε στους πελάτες μας ότι έχουμε ξανά μια κορυφαία ομάδα για να τους εξυπηρετεί.

Από τους 40 εργαζομένους που έφυγαν οι 15 είναι κυρίως front office εργαζόμενοι. Τα τμήματα πληροφορικής, λογιστηρίου, οικονομικών υπηρεσιών και claims είναι πλήρως λειτουργικά. Έχουμε αναπληρώσει την ομάδα των account managers και των cat modelers με έμπειρους ανθρώπους μας από την Πράγα, το Παρίσι και με καινούργιους εργαζόμενους από την Ελλάδα. Μας βοηθάει το ότι είμαστε πολυεθνική επιχείρηση με πολύ μεγάλη και προσοντούχα ομάδα εργαζομένων με μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

Έχουμε 800 εργαζομένους στην Ευρώπη, οπότε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Στην Ευρώπη τοποθετούνται περίπου 90 δισ. ευρώ σε ασφάλιση καταστροφικών κινδύνων, από τα οποία εμείς χειριζόμαστε περίπου 50 δισ. ευρώ, οπότε έχουμε τεράστια εμπειρία στην ασφάλιση κυρίως φωτιάς, σεισμών και πλημμυρών, τομείς που αποτελούν και
τον κύριο κορμό των εργασιών μας.

iw:? Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την ελληνική αγορά;

R.P.: Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε κεφάλαια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με ασφάλεια και με προσιτό κόστος. Η χρηματοδότηση ασφαλιστικών εργασιών μπορεί να γίνει με ίδια κεφάλαια, με έκδοση χρέους ή με αντασφάλιση. Η αντασφάλιση, αυτή τη χρονική στιγμή, αποτελεί την πιο αποτελεσματική μορφή κεφαλαίου. Εάν δούμε τις περιπτώσεις του τυφώνα Katrina ή τις φυσικές καταστροφές στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες ή την Ιαπωνία όπου υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, η αντασφάλιση πραγματικά λειτούργησε αποτελεσματικά, χωρίς να υπάρξουν χρεωκοπίες ασφαλιστικών εταιρειών, παρά μόνο μερικές υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας.

Η αντασφάλιση κατόρθωσε να διασπείρει τις ζημίες, κάτι στο οποίο απέτυχε ο τραπεζικός
τομέας, ο οποίος αντιθέτως, σε μερικές χώρες συγκέντρωσε τις ζημίες σε λίγες τράπεζες, με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Και η παροχή αντασφαλιστικού κεφαλαίου σήμερα, που δεν υπάρχει ευχέρεια εξεύρεσης ιδίων ή δανειακών κεφαλαίων, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

iw:? Έχετε χάσει πελάτες λόγω της αποχώρησης του κ. Τέρνερ και της ομάδας στελεχών που τον ακολούθησαν;

R.P.: Είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς αυτό. Θα κριθεί την 1η Ιανουαρίου 2013, όταν δούμε τις ανανεώσεις μας. Πάντως η νέα ομάδα κρίνουμε ότι είναι πιο έμπειρη και καλύτερη από την ομάδα που αποχώρησε. Μας βοηθάει όμως και το γεγονός ότι πλέον η αντασφαλιστική δουλειά δεν στηρίζεται τόσο πολύ στις γνωριμίες, αλλά στα προϊόντα, την ασφάλεια, τις συμβουλές, την τιμή και τη στιβαρότητα της αντασφαλιστικής εταιρείας. Οι σχέσεις παραμένουν σημαντικές και πρέπει να τις ξαναχτίσουμε, το έχουμε συνειδητοποιήσει και είναι κάτι που θα γίνει.

iw:? Η οικογένεια του κυρίου Τέρνερ συνεργάζεται πλέον με την Guy Carpenter. Είναι η σύμπραξη αυτή μια υπολογίσιμη αντίπαλος για εσάς;

R.P.: Η Guy Carpenter είναι μια καλή εταιρεία, όχι τόσο δυνατή στην Ευρώπη, αλλά παραμένει καλός ανταγωνιστής. Είναι καλή για την ελληνική αγορά η αύξηση του ανταγωνισμού και αυτό το γεγονός δεν μας απασχολεί.

iw:? Το μερίδιό σας στην ελληνική αγορά είναι ηγετικό. Ποια θα είναι φέτος η στρατηγική σας έναντι του ανταγωνισμού, θα κινηθείτε επιθετικά για το διατηρήσετε και για να μην αφήσετε περιθώρια ανάπτυξης στους παλιούς και τους νέους ανταγωνιστές σας;

R.P.: Η στρατηγική μας θα εστιαστεί στο να μη χάσουμε κανένα πελάτη, προσφέροντας τα καλύτερα προϊόντα, με τις καλύτερες παροχές, στις καλύτερες τιμές.

iw:? Πώς επιλέγει κανείς μεσίτη αντασφαλειών;

R.P.: Πρέπει να τον σέβεσαι και να τον εμπιστεύεσαι, έχει να κάνει με την ποιότητα του ατόμου. Τελικά, αυτό που πουλάει ένας μεσίτης αντασφαλειών είναι μια υπόσχεση, που είναι πιο δυνατή όταν δίνεται από κάποιον που δουλεύει σε μεγάλο και αξιόπιστο οργανισμό.

Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε το πλεονέκτημα ότι είμαστε ο μόνος μεσίτης με δικό μας μοντέλο σεισμού και μοντέλο κεφαλαίων για Solvency II. Ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη με έναν τρόπο που δεν μπορούν οι τοπικοί μεσίτες.

iw:? Ποια η εκτίμησή σας για το μέγεθος και τις μελλοντικές ανάγκες της ελληνικής αγοράς, ειδικά τώρα που έχει επηρεαστεί από την κρίση;

R.P.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει αντιδράσει πολύ θετικά στην κρίση, χωρίς μεγάλες απώλειες. Αναμφίβολα η ικανότητα παραγωγής της αγοράς επηρεάζεται από την κρίση, γεγονός που έχει γίνει φανερό και στα στοιχεία της παραγωγής του εννεαμήνου 2012. Όπως και σε άλλες αγορές στο εξωτερικό, αυτό θα αυξήσει την πίεση για συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών εταιρειών.
Κατ’ επέκταση, αυτές οι τάσεις θα πιέσουν και την αντασφαλιστική αγορά. Πιστεύω ότι οι τιμές θα πέσουν, λόγω ανταγωνισμού, λόγω των συνθηκών στην αγορά του σεισμού, λόγω της μείωσης του αριθμού και της συχνότητας κυκλοφορίας και ατυχημάτων των αυτοκινήτων. Η δουλειά μας ως μεσιτών είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει η σωστή μείωση τιμών.

Τα συνολικά κεφάλαια της παγκόσμιας αντασφαλιστικής αγοράς μειώθηκαν με την έλευση της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, όπως και μετά από τον σεισμό στην Ιαπωνία και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, αλλά το 2012 ανέβηκαν πάλι. Οι αντασφαλίσιμες ζημίες το 2011 ανήλθαν σε 50 δισ. ευρώ. 

Τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70 η αντασφαλιστική βιομηχανία δεν κατόρθωνε να διασπέρνει τους κινδύνους αποτελεσματικά, αλλά τώρα πλέον το έχει καταφέρει. Από 600 αντασφαλιστικές εταιρείες έχουν πλέον απομείνει λιγότερες από 100, οι οποίες έχουν καλύτερα στελέχη και γενικά έχει βελτιωθεί σημαντικά το επίπεδο της διοίκησής τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σεισμογενή ζώνη, οπότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποτε θα συμβεί κάποιος πολύ δυνατός σεισμός. Όταν αυτό επισυμβεί, η αντασφαλιστική βιομηχανία θα ανταποκριθεί καθοριστικά.

Και η AON Benfield θα είναι εδώ για να πραγματοποιήσει τις δικές της υποσχέσεις στην αγορά και τους πελάτες της.