Ιδιαίτερος ο ρόλος των ασφαλιστικών στην ανοικοδόμηση από τον τυφώνα Sandy

Να δείξουν «καρδιά και πνεύμα» προτρέπει τις ασφαλιστικές εταιρείες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, ώστε να συμβάλλουν μέσα από το δικό τους ρόλο στην ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από το πέρασμα του τυφώνα Sandy, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.  

Η επέλαση του τυφώνα κόστισε τη ζωή σε περίπου 100 ανθρώπους και αναμένεται ότι θα κοστίσει μέχρι και 20 δις δολάρια. Δεκαεφτά ημέρες μετά το χτύπημα του τυφώνα υπάρχουν 25.000 σπίτια τα οποία δεν έχουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, ο οποίος συμμετείχε στην περιοδεία του Ομπάμα, ανέφερε ότι θα ζητήσει  30 δισ. δολάρια από την ομοσπονδιακή τράπεζα, ούτως ώστε να κατασκευαστεί ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτηθούν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και να αυξηθεί η χωρητικότητα στις αποθήκες καυσίμων της Νέας Υόρκης.

Ο επικεφαλής μηχανικός του τμήματος ερευνών της ΑIR Worldwide, κ. Cagdas Kafali, ανέφερε πως «σε έρευνα που έγινε για την αποτίμηση των ζημιών από τον υπερ-τυφώνα εντοπίστηκαν κυρίως βλάβες στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στις στέγες των σπιτιών. Σε λίγες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί  σοβαρές ζημιές, οι οποίες οφείλονται σε πτώσεις στύλων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή δέντρων σε σπίτια».
Σημαντικές ζημίες προκάλεσαν και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σταθμούς μαζικών μέσων μεταφοράς, αυτοκίνητα, σκάφη, σπίτια και επιχειρήσεις.