Παράταση αιτήσεων για το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Εσωτερικός Έλεγχος»

Επιδιώκοντας να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και των στελεχών για την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και εφαρμογών στον εσωτερικό έλεγχο, το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνουν την έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης στον Εσωτερικό Έλεγχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Φεβρουάριο του 2013.

Το Πρόγραμμα, η επιτυχής περάτωση του οποίου οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στον  Εσωτερικό Έλεγχο, περιλαμβάνει 10 διδασκόμενα μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής από σειρά προσφερόμενων μαθημάτων), δίμηνη πρακτική εξάσκηση στον εσωτερικό έλεγχο, καθώς και συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας. Επιπλέον, μπορεί να δομηθεί είτε ως πλήρους (τρία εξάμηνα), είτε ως μερικής φοίτησης και η διδασκαλία θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Το Πρόγραμμα, έχοντας επενδύσει σε εποικοδομητικές διασυνδέσεις, υλοποιείται σε συνεργασία με την Ernst & Young Business Advisory Solutions και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης (HACFE), του Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter) και της SAS Business Analytics.

Ο εσωτερικός έλεγχος, ασκούμενος σωστά εντός της επιχείρησης, προσθέτει αξία και υλοποιεί με συνέπεια και επιτυχία τη στρατηγική που χαράσσει η επιχείρηση. Για αυτό το Πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει εκπαίδευση, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό υπόβαθρο, σε επιχειρηματικά στελέχη αλλά και σε ενδιαφερόμενους σπουδαστές, γύρω από τον εσωτερικό έλεγχο σε συστήματα και πρακτικές, τη διαχείριση κινδύνων, τις πρακτικές απάτης, τις δεξιότητες ελέγχου για προηγμένα πληροφοριακά συστήματα και τις εξειδικευμένες πρακτικές ελέγχου, διαδικασίες οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Η υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ia.econ.uoa.gr.