Credit Agricole Life: Κεφαλαιακή ενίσχυση 70 εκατ. ευρώ

Στην ενίσχυση των κεφαλαίων της θα προχωρήσει εντός των προσεχών ημερών η Crédit Agricole Life, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 70 εκατ. ευρώ, την οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου ο μητρικός όμιλος Crédit Agricole Assurances, που αποτελεί τον μεγαλύτερο τραπεζοασφαλιστικό όμιλο στην Ευρώπη.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Crédit Agricole Life, με την οποία καλύπτονται οι επιπτώσεις από τη συμμετοχή της εταιρίας στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI) και υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις από την επικείμενη εφαρμογή της Οδηγίας της Ε.Ε. Solvency II, διατηρεί τον Δείκτη Φερεγγυότητας της εταιρίας άνω του 100%.

Η Crédit Agricole Life, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής και του bancassurance για περισσότερα από δέκα χρόνια, συνεχίζει τη δυναμική και κερδοφόρο πορεία της, κατέχοντας σήμερα την 6η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με μερίδιο που αγγίζει το 8% (στοιχεία 31/12/2011).

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων και αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία του μητρικού ομίλου, η Crédit Agricole Life παρέχει ολοκληρωμένα αποταμιευτικά, επενδυτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα προστασίας και ασφάλισης δανειοληπτών, με αυστηρά πρότυπα διαφάνειας, προσφέροντας παράλληλα ευελιξία και αξία στους καταναλωτές.

Με την κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 70 εκατ. ευρώ, καταδεικνύεται η εμπιστοσύνη του μητρικού ομίλου Crédit Agricole Assurances στις προοπτικές τόσο της εταιρίας, όσο και της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, ενώ η Crédit Agricole Life παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες που την έχουν εμπιστευθεί.