Σε κερδοφόρο αποτέλεσμα προσβλέπει η ERGO για το 2012

Τις δυνάμεις της διατηρεί η Ergo Ασφαλιστική παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην οικονομία και ιδιαίτερα στην ασφαλιστική αγορά.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, η φετινή χρήση «τρέχει» με το δίκτυό της να παρουσιάζει οριακή μείωση της παραγωγής της, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα των εσόδων της μέχρι και το τέλος του έτους, γεγονός το οποίο της επιτρέπει την εξασφάλιση νέων μεριδίων αγοράς σε έναν κλάδο ο οποίος κινείται έντονα πτωτικά.
 
Βάσει και των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, στην εκπνοή του 2012 η Ergo Ασφαλιστική θα εμφανίσει παραγωγή κοντά στα 146 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, κατά τη φετινή χρονιά ώθηση στα έσοδά της δίνουν οι λοιποί κλάδοι οι οποίοι κινούνται ανοδικά, ενώ απώλειες καταγράφονται στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, λόγω τόσο του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει γενικότερα τον τομέα, όσο και της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία για την τόνωση του ανταγωνιστικού της προφίλ.
 
Όσο για τις εργασίες προερχόμενες από το bancassurance, η Ergo κινείται μέσα στους στόχους της, παρά την ύφεση που έχει οδηγήσει σε πραγματική συρρίκνωση της στεγαστικής πίστης και των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσει.
 
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ergo Ασφαλιστική προσβλέπει και φέτος σε κερδοφόρο αποτέλεσμα, ως απόρροια της συνετής πολιτικής ανάληψης, αλλά και διαχείρισης των ζημιών, καθώς και του περιορισμού των λειτουργικών της εξόδων.