Οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση για την Ελλάδα

Αναμφισβήτητα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα με τα περισσότερα νομισματικά ζεύγη να διαπραγματεύονται σε συγκεκριμένο, περιορισμένο εύρος αναμένοντας τις εξελίξεις. Ο Olli Rehn εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αν και ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας εκτιμά ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου. Αισιόδοξος για λύση εμφανίστηκε και ο Constancio της ΕΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών το EURUSD προσέγγισε την περιοχή του 1,3000 για να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το ευρώ εξακολουθεί να συναντά αντίσταση γύρω από το 1,2990, επίπεδο που αντιστοιχεί σε υψηλά τριών εβδομάδων. Πιθανή στήριξη εντοπίζεται γύρω από το 1,2824. 

Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία υποχώρησε το Νοέμβρη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το γεν σήμερα καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του δολαρίου και απομακρύνεται από τα πολύμηνα χαμηλά επίπεδα μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Δύο αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας άσκησαν πιέσεις για ευρύτερη δέσμευση στη συνέχιση μιας πολιτικής νομισματικής χαλάρωσης.