NN Hellas & DGTAL συνεργάζονται για τη δοκιμαστική χρήση ΤΝ στη διαδικασία των αποζημιώσεων

Η NN Hellas, μέλος του Ομίλου NN με ισχυρή παρουσία σε 11 χώρες της Ευρώπης και την Ιαπωνία, συνεργάζεται με την DGTAL δοκιμάζοντας την εφαρμογή GRABBER που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις δυνατότητες ευφυούς επεξεργασίας εγγράφων.

Το GRABBER της DGTAL είναι ένα εργαλείο Έξυπνης Επεξεργασίας Εγγράφων (IDP) με Τεχνητή Νοημοσύνη που εφαρμόζει διάφορες τεχνολογίες computer vision και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP) σε έγγραφα που περιέχουν αδόμητα δεδομένα, όπως τιμολόγια, αποδείξεις και διαγνώσεις. Οι πληροφορίες αυτές εξάγονται σε οποιαδήποτε επιθυμητή μορφή (csv. Excel κτλ) και ενσωματώνονται σε συστήματα για περαιτέρω επεξεργασία. Στόχος είναι αυτές οι πληροφορίες να μπορούν να γίνονται αναγνώσιμες από τους υπολογιστές (machine readable) και έτσι να μπορούν να οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και κόστος και βελτιώνει την απόδοση, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαναλαμβανόμενες, χειροκίνητες διαδικασίες ελέγχου. Το GRABBER υποστηρίζει όλες τις γλώσσες και έχει υψηλή απόδοση στο ελληνικό OCR.

Συμπράττοντας με την DGTAL για τη δοκιμαστική εφαρμογή του GRABBER, η NN Hellas αναγνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων στην Ασφάλιση. Η NN Hellas θα χρησιμοποιήσει πιλοτικά το GRABBER για τον έλεγχο και την επεξεργασία εξωνοσοκομειακών αποδείξεων από γιατρούς και ιατρικών διαγνώσεων που υποβάλλονται για αποζημίωση μέσω του portal myNN. Με την εφαρμογή δοκιμασμένων εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης, η NN Hellas αναμένει σημαντική μείωση του χρόνου επεξεργασίας δικαιολογητικών για την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και αποτελεσματικότερη ανίχνευση απάτης και λαθών.

Μέρος του στρατηγικού σχεδίου της NN Hellas για τα επόμενα χρόνια, είναι η σταδιακή αύξηση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης, για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.
Η Βάντα Γιανναρά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της DGTAL Pathos, δήλωσε: «Η διαχείριση ζημιών εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, κοστοβόρα και ενεργοβόρα. Ως εκ τούτου, μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, επιτρέποντας στους ασφαλιστές να αυτοματοποιήσουν την επεξεργασία εγγράφων και να προσφέρουν μια εξατομικευμένη και βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την NN Hellas και συνεργαζόμαστε για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Η Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, σχολιάζει: «Στην NN Hellas φιλοδοξούμε να παραμείνουμε ηγέτης του κλάδου, γνωστός για την εμπειρία των πελατών μας και τους ταλαντούχους ανθρώπους μας. Είμαστε σε διαδικασία αναπροσαρμογής των στρατηγικών μας επιδιώξεων και δεσμεύσεων, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να γίνουμε ένας οργανισμός που αξιοποιεί ολοένα και περισσότερο την ψηφιακή τεχνολογία και τα δεδομένα. Η ενσωμάτωση των τελευταίων τεχνολογιών στις εργασίες μας, κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με την DGTAL στη δοκιμαστική διαχείριση δικαιολογητικών για την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης με Τεχνητή Νοημοσύνη, με στόχο αυτή να ωφελήσει τόσο τους πελάτες όσο και τους εργαζομένους μας».