Groupama, σε ισχύ νέο ομόλογο καταστροφών ύψους 150εκ

Ελενα Ερμείδου

Η γαλλική Groupama εξέδωσε ένα νέο ομόλογο καταστροφών που στοχεύει στην  ροστασία της Γαλλίας από την κλιματική αλλαγή. Το placement και η δόμηση του ομολόγου έγινε από την Aon Securities.

Το ομόλογο Quercus Re DAC Cat των 150 εκατομμυρίων ευρώ τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιουλίου και η κάλυψή του έχει σχεδιαστεί για τριετή περίοδο.

Πρόκειται για κάλυψη αποζημίωσης έναντι συσσώρευσης γεγονότων κατά την ίδια ετήσια περίοδο καταιγίδων. Ο μηχανισμός του ομολόγου θα ενεργοποιηθεί,  εάν οι σωρευτικές απαιτήσεις από καταιγίδες φτάσουν τα 290 εκατ. ευρώ.

Η τοποθέτηση του ομολόγου καταστροφών,  τόνισε η Groupama, είναι 50% υψηλότερη από το προηγούμενο ομόλογο καταστροφών που είχε εκδώσει ο όμιλος το 2023, και το οποίο επρόκειτο να λήξει.

Πέρυσι, ο όμιλος εξασφάλισε συνολική αντασφαλιστική προστασία 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προστασία της Γαλλίας από δυσμενείς κλιματικές απώλειες, μέσω της πλατφόρμας ιδιωτικών ομολόγων καταστροφών της Aon Randolph Re.

Να σημειωθεί ότι η Groupama  έχει χορηγήσει ομόλογα καταστροφών.  της Green Valley το 2007 και 2010 και στη συνέχεια ομόλογα καταστροφών της Green Field το 2010 και το 2013.