MasterCard Forum 2012: «Ένας κόσμος χωρίς μετρητά»

H MasterCard διοργάνωσε το MasterCard Forum 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton με θέμα ‘A World Beyond Cash’. Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου  ήταν  κορυφαία στελέχη της MasterCard από όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και διακεκριμένα στελέχη της Ελληνικής αγοράς.

Το συνέδριο της MasterCard, που σκοπό έχει να εδραιώσει ένα  πλαίσιο αμφίδρομης επικοινωνίας και  ανταλλαγής απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, παρακολούθησαν περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη του ευρύτερου τραπεζικού τομέα, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου. Κεντρικούς άξονες του συνεδρίου αποτέλεσαν η ενημέρωση σχετικά με τις διεθνείς τάσεις και τις νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας με συγκεκριμένα παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών από το παγκόσμιο σκηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο προλόγισε  ο κ. Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της Ελλάδας, παραχωρώντας στη συνέχεια το βήμα στον κ. Bruno Degiovanni, Επικεφαλής προϊόντων/πωλήσεων στην Κεντρική Ευρώπη, ο οποίος παρουσίασε τις νέες πρωτοποριακές και τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις που προσφέρει η MasterCard σε διεθνές επίπεδο. Στη συνέχεια ο κ. Mete Guney, General Manager της Τουρκίας, εστίασε στο παράδειγμα της Τουρκίας αναφορικά με την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες εκείνους που συνέβαλλαν στην αποδοχή και διάδοσή τους, αλλά και στις ευκαιρίες ανάπτυξης που διαφαίνονται. 

Ο κ. Stewart Roberts, Διευθύνων Σύμβουλος της iZettle (Μεγάλη Βρετανία) παρουσίασε τις προοπτικές διάδοσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω πρωτοποριακών και τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων αποδοχής. Τη στρατηγική της MasterCard σε σχέση με τη χρήση χρεωστικών καρτών εξέτασε ο κ. Renzo Di Blasio, Ειδικός στα θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και χρήσης χρεωστικών καρτών, ενώ ο κ. Koen De Vos Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας, ανέλυσε τις σύγχρονες τάσεις στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και τις προκλήσεις των διεθνών αγορών. 

Ακολούθησε ο κ. Greg Harris, Επικεφαλής του Resource Group της εταιρείας MasterCard Advisors, ο οποίος εξήγησε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συγχωνεύσεις σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο. Το συνέδριο έκλεισε η κα Έλενα Πάκου, Style Editor, MissBloom.gr και γνωστή Fashion Blogger, η οποία μίλησε για τη δική της ‘ανεκτίμητη’ εμπειρία χρήσης πλαστικού χρήματος, προσεγγίζοντας το θέμα τόσο από τη σκοπιά του τελικού καταναλωτή όσο και από εκείνη της blogger.

Ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε χαρούμενοι που για ακόμη μια χρονιά διοργανώνουμε το συνέδριο της MasterCard συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, απόψεων και ιδεών με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του ευρύτερου τραπεζικού τομέα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και την πολύτιμη συμβολή τους. Στόχος μας είναι το συνέδριο της MasterCard, να αποτελεί σημείο αναφοράς, ανταλλαγής απόψεων και εμπειρίας για όλους τους ενδιαφερόμενους, σε μια συλλογική προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα κόσμο χωρίς μετρητά, επενδύοντας στην καινοτομία και αντλώντας γνώση από επιτυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού.’’