Νέο πολυδιάστατο πρόγραμμα προσωπικού ατυχήματος από την Interamerican

Tη λογική του συστήματος ασφαλιστικών καλύψεων και όχι του μεμονωμένου προϊόντος ακολουθεί η INTERAMERICAN και στο προσωπικό ατύχημα, με το νέο πρόγραμμα που προωθεί στην αγορά εδώ και λίγες ημέρες. Το πρόγραμμα «Προσωπικού Ατυχήματος» εντάσσεται στον κλάδο γενικών ατυχημάτων και περιλαμβάνει τρία πακέτα καλύψεων: classic, extra και total. Προσφέρεται αυτοτελώς για την αντιμετώπιση ατυχημάτων, καθώς και συμπληρωματικά σε υφιστάμενα προγράμματα ασφάλισης ζωής και υγείας.

Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το πρόγραμμα Προσωπικού Ατυχήματος μοναδικό, σε συνδυασμό με τα οικονομικά ασφάλιστρα, είναι:

-η παροχή των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και στα τρία πακέτα καλύψεων
-η ενιαία και απλή τιμολόγηση, ανεξαρτήτως επαγγέλματος του ασφαλιζομένου
-η πρωτοποριακή αντιμετώπιση  προοδευτικής αύξησης των παροχών μόνιμης ολικής και μόνιμης μερικής ανικανότητας από ατύχημα, που μπορούν να φθάσουν μέχρι και το 300% του κεφαλαίου απώλειας ζωής από ατύχημα όταν το ποσοστό μόνιμης μερικής ανικανότητας είναι πάνω από 25%.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εκτός από την αποζημιωτική κάλυψη της πρόσκαιρης και μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας και την παροχή Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, καλύπτει ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσοκομειακό επίδομα. Το κόστος ασφάλισης για έναν εργαζόμενο που επιλέγει μια βασική μονάδα κάλυψης σε ασφαλιζόμενο κεφάλαιο (10.000 ευρώ) από τα προγράμματα classic, extra και total, κυμαίνεται από 3 μέχρι 8 ευρώ μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, στη χώρα μας νοσηλεύονται ετησίως κατά μέσο όρο εξαιτίας ατυχημάτων 170 χιλιάδες άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά μεταξύ των πρώτων χωρών της ΕΕ (27) με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.