Δ. Γαβαλάκης: Η ασφαλιστική συνείδηση πρέπει να βελτιωθεί με την δική μας αρωγή

 

Κοινός στόχος όλων, έως το 2030 τουλάχιστον, είναι η πολιτική για την ασφαλιστική βιομηχανία να μην ανταποκρίνεται απλώς στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά επίσης να προάγει την κοινωνική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και τη δικαιοσύνη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το φετινό Insurance Conference ανέλυσε όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex.

Θεσμικό χαιρετισμό στο Insurance Conference απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

To EEA διαχρονικά στηρίζει το συνέδριο. Είμαστε ένας φορέας, ένα Νομικό Πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Το πλάνο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίζεται στους εξής άξονες: Να λειτουργεί εύρυθμα το μητρώο, να συμβουλεύει την πολιτεία για την ανάπτυξη κλάδου και να συμβάλει εκπαιδευτικά στους επαγγελματίες του κλάδου.

Έχουμε εκσυγχρονίσει το μητρώο. Προσπαθούμε σε συνεργασία με την ΕΑΕΕ, τον επόπτη μας και την Πολιτεία, ώστε το μητρώο να ενημερώνεται αυτόματα ώστε να είναι σε real time την πραγματική εικόνα ενός επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και να γνωρίζει ο κόσμος εάν είναι πιστοποιημένος. Συνεχίζουμε να προτείνουμε λύσεις στην Πολιτεία. Βάλαμε πρώτοι στην ατζέντα την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγινε ένα δειλό βήμα, αλλά για καλή αρχή. Προτείνουμε φοροαπαλλαγές. Έχουμε βοηθήσει την επιχειρηματικότητα. Καταθέσαμε μία πρόταση για το πως μπορούμε να θεσπίσουμε σε πολλά επαγγέλματα την υποχρέωση ύπαρξης αστικής ευθύνης. Η ασφαλιστική συνείδηση πρέπει να βελτιωθεί με την δική μας αρωγή. Συνήθως λείπει από τη συζήτηση τι κάνουμε εμείς λάθος. Καλό είναι να ψάξουμε τι θα αλλάξουμε την επόμενη μέρα. Το ΕΕΑ θα συνεχίσει να παράγει την μέγιστη δυνατή εκπαίδευση στους συναδέλφους μας. Για αυτό ξεκινήσαμε συνεργασία με το ΕΙΑΣ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και της Αθήνας. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές για τα δίκτυα διανομής. Αντιλαμβανόμαστε την πολυκαναλικότητα. Πρέπει και να ξέρουμε τι υποσχόμαστε και να τι τιμούμε.