Υπό αποκάλυψη σύνθετα κόλπα

-. Διευρύνεται ο κύκλος των επισκέψεων της ΤτΕ σε ασφαλιστικές εταιρείες με αφορμή την αναζήτηση στοιχείων τιμολογιακής πολιτικής

– Όπως μαθαίνουμε τα στελέχη της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης πηγαίνουν στις ασφαλιστικές συζητούν με τους εκπροσώπους τους και ζητούν διάφορα στοιχεία για το πώς αυτές διαμορφώνουν τα τιμολόγιά τους.

– Βέβαια επειδή είναι αρχή οι ερωτήσεις είναι «οριζόντιες» οπότε και προκαλούν απορίες για το πόσο είναι ικανά τα στοιχεία αυτά να αποτυπώσουν την πραγματικότητα.

– Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθούν αυτοί που πράγματι υποτιμολογούν και «μπαίνουν μέσα» και βάζουν σε κίνδυνο την εταιρεία, τότε σαφώς και θα έπρεπε τα στοιχεία να είναι περισσότερα.

– Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΤτΕ  γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις εκ των προτέρων αφού τα στοιχεία που έχει ήδη αντλήσει τα τελευταία έτη είναι ικανά να αποκαλύψουν την στατιστική πορεία των μεγεθών της κάθε εταιρείας και να τα συσχετίσει με τα τιμολόγια.

– Απλά μαθηματικά, λέει ο λαός.

– Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ΔΕΙΑ ακολουθεί την πεπατημένη που έχει ως εξής: ανακοινώνει, εξοικειώνει τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές με την διαδικασία, ενημερώνεται με επάρκεια από την συλλογή στοιχείων και περνά στο τελικό στάδιο που είναι η απαίτηση απόλυτα συγκεκριμένων στοιχείων.

– Συνεπώς στα ενδότερα και πιο σκληρά από τις αρχές του νέου χρόνου.

– Όμως  υπάρχει και μια λεπτομέρεια.   Ότι πρόθεση της Τράπεζας είναι να βοηθήσει τις εταιρείες να μην κλείσουν οπότε και αυτό προσμετριέται στην διερευνητική τακτική που ακολουθεί περί των τιμολογίων.

– Σε αυτό συμφωνούν και σοβαροί παίκτες της αγοράς που συστήνουν στην ΔΕΙΑ να επιβάλει συνενώσεις σε όσους αγωνιούν με την επιβίωση και παράλληλα ακολουθούν και μεθόδους που θα την εξασφαλίζουν χωρίς το «όχημα» στη συνέχεια. 

– Τα είδαν και με τα μάτια τους -σε κλειστή συνεδρίαση- οι μεγαλοασφαλιστές  ότι βρέθηκαν  ασφαλιστήρια στα ταμπλό χωρίς αντίκρισμα στα χαρτιά.

Υπάρχουν και τέτοια σύνθετα κόλπα υπό αποκάλυψη