EAEE: «Οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο»

Οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό κλάδο, το νέο κανονιστικό πλαίσιο που οριοθετείται και οι απαιτήσεις που προκύπτουν για τις εταιρείες αναλύθηκαν σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ. Στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται και η οδηγία Solvency II, η αναθεώρηση της Οδηγίας IMD για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και η πρόταση κανονισμού για τα πακέτα επενδυτικών προϊόντων. 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης πάνω στις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν στον ασφαλιστικό χώρο διοργάνωσε εκδήλωση  με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΑΕΕ. Η εκδήλωση απευθυνόταν στα στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών- μελών της ΕΑΕΕ. Περίπου 250 εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών που λειτουργούν στην Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.Η κ. Μ. Αντωνάκη, ο κ. K. Van Hulle, ο κ. Γ. Κώτσαλος, η κ. Μ. Koller και ο κ. Ν. Μακρόπουλος

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ η οποία εισήγαγε τα θέματα που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα και που αφορούν στον ασφαλιστικό κλάδο.

Παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και το έργο της ΤτΕ ως εποπτικής αρχής της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Γιώργος Κώτσαλος εστίασε στην παρατεταμένη οικονομική κρίση και στην επίδρασή της στην ασφαλιστική αγορά.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές που τίμησαν την ελληνική ασφαλιστική αγορά με την παρουσία τους ήταν ο κ. Karel Van Hulle, Προϊστάμενος Διοικητικής μονάδας, Ασφάλειες και Συντάξεις, Ευρωπαϊκή Επιτροπή (υπεύθυνος για την Οδηγία Solvency II) και η Η  κ. Μ. Αντωνάκη, ο κ. K. Van Hulle, ο κ. Γ. Κώτσαλος, η κ. Μ. Koller και ο κ. Ν. Μακρόπουλοςκ. Michaela Koller, Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe (πρώην CEA- ομοσπονδία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ενώσεων).

Οι ομιλητές εστίασαν στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις και πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την ασφαλιστική εργασία όπως το Solvency II, την αναθεώρηση της Οδηγίας IMD για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, την πρόταση κανονισμού για τα πακέτα επενδυτικών προϊόντων κ.ά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΑΕΕ ο οποίος ανέφερε ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη τρέχουν και επηρεάζουν τη χώρα και την αγορά μας και προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών οφείλουμε να είμαστε καλά πληροφορημένοι για κάθε θέμα που μας αφορά.