Με “Α3” αξιολογεί η Moody’s τον όμιλο Atradius

Η πιστοληπτική ικανότητα του  ομίλου Atradius αξιολογείται με Α3 από τον Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι προσέδωσε στις εταιρίες του ομίλου Atradius N.V.  την αξιολόγηση ¨A3¨ Outlook   negative.

Η Moody’s διευκρινίζει ότι η αξιολόγηση Α3 αντικατοπτρίζει την ισχυρότατη θέση της Atradius  στην παγκόσμια αγορά ασφάλισης πιστώσεων,  το συνετά επενδεδυμένο χαρτοφυλάκιο, την ισχυρή κεφαλαιοποίηση, τη σημαντική αντασφαλιστική της κάλυψη και το χαμηλό της δανεισμό. «Η κυκλική φύση της βιομηχανίας της ασφάλισης των πιστώσεων και η έκθεση της Atradius στην Ισπανική οικονομία τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, δεδομένης της σχέσης της με την Grupo Catalana Occidente, αντικατοπτρίζονται στην εν λόγω αξιολόγηση».

Η αξιολόγηση της Moody’s επιβεβαιώνει περίτρανα τόσο την οικονομική σταθερότητα της Atradius όσο και την αξιολόγηση ¨Α¨ που της προσέδωσε πρόσφατα η A.M Best

Η Atradius παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας αγοράς της ασφάλισης των πιστώσεων με σταθερή κερδοφορία και ολοένα αυξανόμενο επιχειρηματικό εύρος.

 Η αξιολόγηση “A3” της Moody’s είναι εφάμιλλη με αυτή του “A-” απ’ την Standard & Poor’s.