Καθυστερήσεις στη ρύθμιση για τα ανασφάλιστα

Τα… ίχνη της ρύθμισης για την πάταξη του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων φαίνεται πως έχασε η ασφαλιστική αγορά.
Αν και επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνεται ότι έχει ληφθεί η απόφαση για το τι θα προβλέπει η επίμαχη ρύθμιση, εντούτοις η ασφαλιστική αγορά δεν έχει σαφή ενημέρωση για το πότε η τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή ή σε ποιο νομοσχέδιο θα περιληφθεί ώστε να πάρει τη σειρά της για το κοινοβούλιο.

Κι όλα αυτά ενώ, επί της ουσίας, το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης έχει προσδιοριστεί ήδη από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού και άπαντες γνωρίζουν ότι όσο ο χρόνος τρέχει και το θέμα δεν διευθετείται τόσο το Ελληνικό δημόσιο θα χάνει έσοδα από φόρους και πρόστιμα, όπως έσοδα θα χάνει και η ασφαλιστική αγορά.

Στο μεταξύ, λόγω της κρίσης, της αυξημένης ανεργίας και των περικοπών στα εισοδήματα,, η τελευταία… καταμέτρηση των ανασφάλιστων οχημάτων τα βγάζει να πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η νέα καθυστέρηση που παρατηρείται σε ότι αφορά την προώθηση της τροπολογίας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών είναι στραμμένη στα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, των οποίων η διάθεση ήδη άρχισε, και για το λόγο αυτό το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων δεν περιελήφθη στις προτεραιότητες των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συνεπεία των ανωτέρω, εκτιμάται ότι το κυνήγι των ανασφάλιστων οδηγούν θα αρχίσει από το 2013 – αν στο μεταξύ δεν έχει προκύψει κάτι… έκτακτο.