Βήματα προόδου στην εκπαίδευση και την ενημέρωση από το ΕΕΑ

Νέα σελίδα στην εκπαίδευση των διαμεσολαβούντων «ανοίγει» η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «ΕΡΜΗΣ»,  του  Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και των Φορέων Διαμεσολάβησης. Σε πρόσφατη εκδήλωση το ΕΕΑ παρουσίασε τη διεξαγωγή δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους διαμεσολαβούντες, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη του προς τον κλάδο, ενώ ταυτόχρονα ανήγγειλε και τη δημιουργία ιστοτόπου, που θα αποτελέσει βήμα διαλόγου και δίαυλο ενημέρωσης για τους διαμεσολαβητές.

Στα δωρεάν προγράμματα κατάρτισης αναμένεται πως θα συμμετέχουν περισσότεροι από εξακόσιοι διαμεσολαβούντες, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 7 Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (www.eias.gr). Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κάλεσε τους διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν ενεργά στις εξελίξεις του κλάδου όχι μόνο μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας www.insurance-eea.gr, που δημιουργήθηκε από το Ε.Ε.Α και τον «Ερμή», με στόχο να ενισχύσει το διάλογο στον κλάδο και ταυτόχρονα να αποτελέσει μέσο έγκυρης ενημέρωσης για όλες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τις κλαδικές ειδήσεις και τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα των διαμεσολαβητών.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο κ. Γιάννης Ρεκλείτης, πρόεδρος του ΕΕΑ μίλησε για τη σημασία της  πρωτοβουλίας αυτής που στόχο έχει να συμβάλλει στην κατάρτιση των διαμεσολαβούντων δήλωσε ότι την κίνηση αυτή θα  μιμηθούν και άλλες ομάδες του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης ανέφερε ότι ο στόχος του προγράμματος, το κόστος του οποίου που καλύπτεται από την αστική εταιρεία Ερμής και το ΕΙΑΣ, είναι να εκπαιδευτούν αρχικά 500 συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση ποια σεμινάρια τους ενδιαφέρουν και η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι μέχρι τις επτά Νοεμβρίου. Όσον αφορά τη διάρκεια των προγραμμάτων, κάθε σεμινάριο θα διαρκεί πέντε εκπαιδευτικές ώρες και θα διεξάγεται απογευματινές ώρες.
Παρακάτρω σας παραθέτουμε video από την εκδήλωση παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμματων.

Δείτε το video της εκδήλωσης του ΕΕΑ εδώ

Δείτε ρεπορτάζ για την εκδήλωση του ΕΕΑ εδώ