Διασώθηκε το Επικουρικό Κεφάλαιο

Νέα σελίδα γύρισε το Επικουρικό Κεφάλαιο, μετά τη ψήφιση χθες από τη Βουλή της τροπολογίας που θεσπίζει περιορισμούς στις αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες υλικές ζημιές και ψυχική οδύνη, αύξηση της εισφοράς που προβλέπουν σήμερα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπέρ του φορέα, καθώς και το ακατάσχετο στα περιουσιακά του στοιχεία.
 
Τόσο η διοίκηση του Επικουρικού, όσο και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, δήλωναν χθες πως πλέον ο φορέας καθίσταται βιώσιμος, και πως σταδιακά θα ομαλοποιηθούν και οι χρόνοι καταβολής των αποζημιώσεων.
 
Την ίδια στιγμή πηγές του iw τόνιζαν ότι, σειρά τώρα παίρνει η Τράπεζα της Ελλάδος που, έχοντας στα χέρια της όλα τα στοιχεία από τους τελευταίους ελέγχους, θα ζητήσει από τη διοίκηση του Επικουρικού να ορίσει έναν εξειδικευμένο σύμβουλο ο οποίος θα κληθεί να προσδιορίσει τις πραγματικές διαστάσεις του ανοίγματος που παρουσιάζει σήμερα το ταμείο του φορέα, ώστε άπαντες στην αγορά να είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.
 
Στις σχεδιαζόμενες κινήσεις είναι και η αναδιοργάνωση των δομών, υπηρεσιών και διαδικασιών που τηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο. Σχετική πρόταση θα υποβάλλει άμεσα η Deloitte, που έχει αναλάβει ήδη ρόλο συμβούλου για το θέμα αυτό.
 
Τέλος, ως τρίτη σε σειρά κίνηση ακολουθεί η προσφυγή του φορέα στην τραπεζική αγορά, για την εξασφάλιση δανείου, που βάσει των πρώτων εκτιμήσεων θα είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Για το δάνειο σχεδιάζεται να μπουν ως εγγύηση οι ετήσιες εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών