Άτλαντική Ένωση: Κάλυψη της ζημιάς από το PSI με συνετή διοίκηση

Παρόλο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε, η Ατλαντική Ένωση κατόρθωσε να καλύψει όλη τη ζημιά που προήλθε από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI).

Όπως αναφέρει η εταιρεία «είναι γνωστό ότι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες υπέστησαν ζημιές από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που είχε σαν αποτέλεσμα μικρές ή μεγάλες ζημιές. Λόγω του γεγονότος αυτού, οι εταιρείες για να καλύψουν τις ζημιές τους και να καλύψουν τα απαιτούμενα κριτήρια του Δείκτη Φερεγγυότητας τον οποίο έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος, έπρεπε να προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία μας δεν πραγματοποίησε αύξηση του Μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά τα αποτελέσματα των πρώτων 9 μηνών κάλυψαν τη ζημιά που μας προξένησε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ανταλλαγής Ελληνικών Ομολόγων PSI, αλλά επίσης λόγω της υπερθεματοποίησης της, είμαστε από τις ελάχιστες εταιρείες που καλύψαμε και τα αυστηρότερα κριτήρια του Δείκτη Φερεγγυότητας που είναι προγραμματισμένος να εφαρμοστεί από 1/1/2013 (SOLVENCY II).

Η κάλυψη της ζημιάς λόγω συμμετοχής στο PSI οφείλεται στην σωστή και συνετή διαχείριση της Διοίκησης της εταιρείας, τα σωστά τιμολογημένα προϊόντα, ως επίσης και στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας, το οποίο προσπαθεί μέσα στο δύσκολο περιβάλλον να διατηρήσουμε την θέση μας στην Αγορά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι την 1 και 2 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση στελεχών της Εταιρείας μας με στελέχη της Baloise Κροατίας. Η συνάντηση έγινε μετά από Παράκληση της Μητρικής εταιρείας Baloise και μετόχου μας, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι από την Croatia για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και να χρησιμοποιήσουν κάποια από τις μεθόδους Διοίκησης και λειτουργίας στην Baloise Croatia για να μπορέσουν να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα σημαντικά της φιλοσοφίας μας και πιστεύουμε ότι το έχουμε πετύχει για του ς πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και το προσωπικό μας.