Λονδίνο: Καταδικάστηκε μοτοσικλετιστής για ασφαλιστική απάτη

Σε κοινωνική εργασία έξι μηνών και περιορισμό κατ’ οίκον για δύο μήνες καταδικάστηκε 51χρονος μοτοσικλετιστής από δικαστήριο του Λονδίνου, καθώς απέκρυψε στοιχεία για προηγούμενα ατυχήματά του και καταδίκες στην αίτηση που υπέβαλε στο 1st Central Insurance Management. Πέρα από το γεγονός ότι ο Steve Seror έδωσε ελλιπή στοιχεία, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και την απειλητική συμπεριφορά του προς το προσωπικό της εταιρείας, γι’ αυτό και αποφάνθηκε ότι ο μοτοσικλετιστής θα καταβάλει αποζημίωση σε υπάλληλό της. 

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, ενημέρωσε το τμήμα Ασφαλιστικής Απάτης (IFED) για πρώτη φορά στις 25 Ιουλίου γι’ αυτή την υπόθεση, παραθέτοντας όλα τα αναγκαία στοιχεία και η ανταπόκριση της υπηρεσίας ήταν άμεση, καθώς ο καταδικασθείς συνελήφθη μόλις 24 ώρες αργότερα. Ο κ. Glen Marr, διευθυντής της απάτης στο 1ο Central, σχολίασε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι «η εταιρεία είναι ευχαριστημένη με την έκβαση του συγκεκριμένου περιστατικού και πως η IFED ενήργησε εντυπωσιακά γρήγορα. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, ωστόσο, και τα στοιχεία που το τμήμα καταπολέμησης απάτης της εταιρείας μας προσκόμισε στην IFED, καθώς και ο επαγγελματισμός του υπαλλήλου που χειρίστηκε την υπόθεση». 

Επίσης ο κ. Marr τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να ελέγχει τους πελάτες σε όλα τα στάδια επικοινωνίας και συνεργασίας, από την πρώτη επαφή πριν τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου έως και τη στιγμή της αξίωσης αποζημίωσης από τον πελάτη.