Κλειστό το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω του τυφώνα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρουσιάζεται λιγότερο ευέλικτη στο να μειώσει κι άλλο το αναγκαίο όριο των αποθεματικών των τραπεζών λόγω της αύξησης στις τοποθετήσεις σε συνάλλαγμα και στη ρευστότητα M2 καθώς και λόγω των υψηλών επιπέδων χρηματοδότησης βασιζόμενη σε εταιρικά ομόλογα.

Κατά τη διάρκεια των ασιατικών αγορών, το γεν εμφανίστηκε αποδυναμωμένο ενόψει της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια, η οποία αναμένεται να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς assets από τα 80 τρισ. γεν στα 90 τρισ.-100 τρισ. γεν περίπου. Η ισοτιμία USDJPY διαπραγματεύτηκε ανάμεσα στο 79,60 και το 79,80.

Κατά τα άλλα, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του γεν. Τα πρόσφατα στοιχεία της CFTC δείχνουν σχεδόν αμετάβλητες τις καθαρές θέσεις πώλησης του ευρώ, ενώ η σημαντικότερη μεταβολή απαντάται στο γεν με τη στροφή των τοποθετήσεων από καθαρές θέσεις αγοράς σε θέσεις πώλησης.

Να επισημάνουμε ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω του επικείμενου «περάσματος» του τυφώνα Sandy από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.