Ανασφάλιστος μεγάλος αριθμός επαγγελματικών χώρων

Η διερεύνηση των κινδύνων που πιθανώς απειλούν ένα χώρο γραφείων και η αντιμετώπισή τους μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν ως έδρα τους ένα γραφείο, μικρό ή μεγάλο, οργανωμένο ή όχι και όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους σε χώρους γραφείων. Επίσης, κάθε άλλους είδους επιχείρηση, βιομηχανία ή βιοτεχνία, εμπορική ή παραγωγική, αγροτική ή κατασκευαστική, χρησιμοποιεί συνήθως και ανεξάρτητους χώρους γραφείων έξω ή μακριά από τα καταστήματα, τις αποθήκες ή τις παραγωγικές εγκαταστάσεις. Ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο ή το αντικείμενο της εργασίας τους, το γραφείο είναι η βάση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας. 

Συνεπώς, η διερεύνηση των κινδύνων που πιθανώς απειλούν ένα χώρο γραφείων και η αντιμετώπισή τους μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Και όμως, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των γραφείων αυτών είναι ανασφάλιστα. Ο βασικότερος λόγος είναι η έλλειψη ενημέρωσης των επαγγελματιών και η λαθεμένη άποψη που έχουν οι περισσότεροι ότι, σε έναν τέτοιο χώρο, δεν υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι, που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο χώρος ενός γραφείου «εγκυμονεί» πολλούς κινδύνους και ο βαθμός επικινδυνότητας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Είδη γραφείων
Όταν αναφερόμαστε σε «γραφεία» περιλαμβάνουμε μια πολύ μεγάλη κατηγορία χώρων, εντός των οποίων ασκείται μια επαγγελματική δραστηριότητα. Υπάρχουν κτίρια ειδικώς κατασκευασμένα ως κτίρια γραφείων, αλλά ως γραφεία χρησιμοποιούνται και χιλιάδες διαμερίσματα πολυκατοικιών ή μονοκατοικίες που βέβαια έχουν κατασκευασθεί ως κατοικίες. Υπάρχουν επίσης παλαιά διατηρητέα κτίρια, ακόμα και παλαιά βιομηχανικά κτίρια, τα οποία μετά την αναπαλαίωσή τους χρησιμοποιούνται ως χώροι γραφείων. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, από ασφαλιστικής πλευράς, το κάθε κτίριο χαρακτηρίζεται από την χρήση του την στιγμή της ασφάλισης και όχι από τον λόγο για τον οποίο είχε κατασκευασθεί και συνεπώς, όλα όσα προαναφέραμε, εμπίπτουν στην ασφάλιση των γραφείων ανεξάρτητα αν πρόκειται για διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.
Όλα αυτά αφορούν τόσο τους ιδιοκτήτες των κτιρίων όσο και τους ενοικιαστές τους. Συνεπώς, ακόμα και ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος που μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσε ως κατοικία, αν το εκμισθώσει σε έναν επαγγελματία π.χ. ως δικηγορικό γραφείο, πρέπει πλέον να ασφαλίζει το διαμέρισμα ως γραφείο και όχι ως κατοικία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ
Πολυασφαλιστήριο γραφείων – ιατρείων

• Το Πολυασφαλιστήριο Γραφείων – Ιατρείων της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΑΕΓΑ είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο ασφαλίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ελεύθερων επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων και απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές γραφείων/ιατρείων.
• Ασφαλίζονται κτίρια, τυχόν βελτιώσεις/ανακατασκευές κτιρίου, περιεχόμενο, εξοπλισμός, Ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ιατρικά μηχανήματα κλπ εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προστασία της επιχείρησης σε περίπτωση ζημιών από οποιαδήποτε τυχαία και απρόβλεπτη φυσική/υλική απώλεια ασφαλισμένου περιουσιακού στοιχείου συνεπεία ενός από τους παρακάτω κινδύνους.

 Καλύψεις του προγράμματος

• Κίνδυνοι πυρκαγιάς
Πυρκαγιά – Πτώση Κεραυνού (φωτιά από αμέλεια ή από τυχαίο γεγονός), Βραχυκύκλωμα (Καλύπτονται ηλεκτρικοί πίνακες, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά μηχανήματα και ηλεκτρικές συσκευές), Ζημιές από καπνό, Ευρεία Έκρηξη (φυσική-χημική), Έκρηξη λέβητα κεντρικής θέρμανσης, θερμοσίφωνα, συσκευών υγραερίου, Ίδιες ζημιές λέβητα, Πυρκαγιά από δάσος, συστάδες δέντρων, θάμνους, χόρτα.

• Κίνδυνοι κλοπής-ληστείας
Κλοπή με διάρρηξη/ληστεία & Φθορές των κλεπτών στο περιεχόμενο συνεπεία Κλοπής διά ρήξεως, Ληστεία  Ταμείου (Hold up), Κλοπή χρημάτων από χρηματοκιβώτιο (επιταγές-μετρητά), Κλοπή/Ληστεία χρημάτων κατά τη μεταφορά των χρημάτων από την έδρα της επιχείρησης προς τις τράπεζες ή δημόσιους οργανισμούς, Ζημιές Κλέπτη στο κτίριο συνεπεία Κλοπής διά ρήξεως.

• Κοινωνικοί – πολιτικοί κίνδυνοι
Τρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις, απεργίες, πολιτικές ταραχές, οχλαγωγίες, Κακόβουλες ενέργειες/βανδαλισμός.

• Νερά & φυσικά φαινόμενα
Πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, βάρος χιονιού, χαλάζι, παγετός, διάρρηξη/υπερχείλιση δεξαμενών και/ή σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, αποχέτευσης, sprinklers, αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης.

• Αστική ευθύνη ιδιοκτήτη & ενοικιαστή
Αστική Ευθύνη συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων έναντι τρίτων, Αστική Ευθύνη Μισθωτού συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων, Γενική Αστική Ευθύνη από τη λειτουργία γραφείων/ιατρείων, Εργοδοτική Αστική Ευθύνη για πέραν του ΙΚΑ υποχρεώσεις. 

• Γενική αστική ευθύνη χώρου
Kαλύπτεται η από τον Νόμο προβλεπόμενη Αστική Ευθύνη του εκάστοτε Ιδιοκτήτη Γραφείου – Ιατρείου για Σωματικές Βλάβες και/ή Υλικές Ζημίες που θα προκληθούν σε τρίτους από αμέλεια και/ή παράλειψή του, συμπεριλαμβανομένων και των προσώπων που βρίσκονται στην υπηρεσία του, αποκλειστικά και μόνο από την λειτουργία των εκάστοτε χώρων.

Επεκτάσεις καλύψεων
1. Αστική ευθύνη προς Τρίτους από την λειτουργία των ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών.
2. Αστική ευθύνη από την πτώση φωτεινών επιγραφών και ταμπελών.

• Επακόλουθα ζημιών
Έξοδα Φύλαξης, Έξοδα Μεταστέγασης/Μετακόμισης, Έξοδα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών και Δημοσίων Αρχών, Έξοδα Άντλησης υδάτων, Εκκαθάριση/απομάκρυνση συντριμμάτων, Έξοδα Ελαχιστοποίησης και περιορισμού της ζημιάς, Προστασία μη ηθελημένης υπασφάλισης (Όρος Πρόνοιας), Νομική Προστασία, Τεχνική Βοήθεια (ALTER EGO).

Ζημίες από τυχαία γεγονότα
Πτώση Αεροσκαφών και αντικειμένων από αυτά, Πρόσκρουση οχημάτων τρίτων, Καθίζηση-Κατολίσθηση εδάφους, Θραύση κρυστάλλων-βιτρινών-καθρεπτών συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων και τυχαίας θραύσης, Ζημιές στις επιγραφές (σταθερά προσδεμένες στο κτίριο), Ζημιές από πτώση δέντρων-στύλων (ΟΤΕ/ΔΕΗ).

• Η Ευρωπαϊκή Πίστη προσφέρει προαιρετικά συμπληρωματικές καλύψεις
– Ηλεκτρονικός εξοπλισμός κατά παντός κινδύνου
– Σεισμός και/ή Πυρκαγιά εκ Σεισμού, Απώλεια Εισοδήματος συνεπεία Πυρκαγιάς, Έκρηξης και υδάτων, Προσωπικό ατύχημα επιχειρηματία συνεπεία ατυχήματος στον εργασιακό χώρο, το οποίο περιλαμβάνει Θάνατο από ατύχημα, μόνιμη μερική ή ολική ανικανότητα από ατύχημα, πρόσκαιρη ολική ανικανότητα και ιατροφαρμακευτική δαπάνη.

EFG EUROLIFE Aσφαλιστικη
Προγράμματα για Γραφεία-Μικρές Επιχειρήσεις

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική διαθέτει σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές εξειδικευμένα προγράμματα ασφάλισης για ιατρεία, γραφεία και μικρές επιχειρήσεις εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα τα Προγράμματα – BusinessCare απευθύνονται σε ιατρούς, ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, πρατηρίων χονδρικής πώλησης, γραφείων, με ασφαλισμένο κεφάλαιο έως 1.000.000 ευρώ, οι οποίοι αναζητούν μια ολοκληρωμένη κάλυψη για τα περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα της επιχείρησής τους με βασικές και πρόσθετες καλύψεις που μπορούν να επιλέξουν ώστε το πρόγραμμα να  ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Τα προγράμματα BusinessCare  εξασφαλίζουν:
• Προστασία από ζημιές που συνεπάγονται:
- μείωση του ενεργητικού από ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης (κτήρια, εξοπλισμός, εμπορεύματα, χρήματα)
- αύξηση παθητικού από υποχρέωση για αποζημίωση τρίτων ή υπαλλήλων λόγω υλικής ζημιάς ή σωματικής βλάβης
- μείωση εσόδων ή αύξηση εξόδων από διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης ή διακοπή των υπηρεσιών του επιχειρηματία.
• Αποζημίωση για κινδύνους όπως οι εξής: φωτιά, καιρικά φαινόμενα, στάσεις και απεργίες, διαρροή νερού από σωληνώσεις  κ.α. σχετικές καλύψεις
• Υπηρεσία επισκευής ζημιών EFG Eurolife Repair
- δήλωση ζημιάς 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο
- σε περίπτωση χρήσης συνεργείων της υπηρεσίας, δεν χρειάζεται να εκταμιεύσετε χρήματα, εξασφαλίζει εγγύηση των εργασιών και μείωση της ενδεχόμενης απαλλαγής
• Συμβουλευτική Υπηρεσία Βοήθειας
- συμβουλές και προσφορά κόστους για εργασίες ανακαίνισης, νέες κατασκευές ή επισκευές (δεν αφορούν ζημιές από καλυπτόμενους κινδύνους)
- εγγύηση εργασιών
• Επιλογή πρόσθετων καλύψεων όπως: σεισμό, αστική ευθύνη, κλοπή από διάρρηξη, απώλεια κερδών, Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης κ.α.
• Άμεση εξυπηρέτηση με σύντομες διαδικασίες

Το τελικό ασφάλιστρο ενός τέτοιου προγράμματος διαμορφώνεται ανάλογα με τη δραστηριότητα της επιχείρησής, την αξία των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των εμπορευμάτων της

Aναλυτικότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε Στο www.eurolife.gr ή να απευθυνθείτε στα καταστήματα Eurobank ή σε έναν από τους 700 επιλεγμένους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα. 

Υδρόγειος Ασφαλιστική
«Mega Business»

Για ελεύθερους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που διατηρούν χώρους γραφείων άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία, κτλ.), η Υδρόγειος προτείνει  το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης «MEGA BUSINESS».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολυ-ασφαλιστήριο με το οποίο ασφαλίζονται τόσο τα περιουσιακά στοιχεία του γραφείου καθώς και ο ίδιος ο επαγγελματίας. Το πρόγραμμα συνδυάζει πολλαπλές καλύψεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, κάθε είδους υλικές ζημιές και διάφορες δαπάνες που προκύπτουν από αυτές,  αστικές ευθύνες έναντι τρίτων ακόμη και παροχή οικονομικής υποστήριξης σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα MEGA BUSINESS:
  Αποζημιώνει σε αξία αντικατάστασης με καινούριο για κτίριο, βελτιώσεις, πάγιο εξοπλισμό καθώς και σε τρέχουσα πραγματική  αξία για το περιεχόμενο.
  Περιλαμβάνει προστασία υπασφάλισης για την  κάλυψη ζημιών σε νεοαποκτηθέντα αντικείμενα/ εξοπλισμό, η αξία των οποίων δεν είχε υπολογισθεί στο αρχικό ασφαλισμένο κεφάλαιο.
  Έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ασφάλιστρο.
  Προσφέρει στον επαγγελματία το μοναδικό προνόμιο να το επιλέξει και χωρίς απαλλαγές, διασφαλίζοντας ότι, με μία ελάχιστη προσαύξηση στο ασφάλιστρο, θα αποζημιωθεί  εξολοκλήρου, από το πρώτο ευρώ, για ό,τι και αν συμβεί.

Αναλυτικά οι καλύψεις του προγράμματος :

- Πυρκαγιά (και από Δάσος / Θάμνους) / Κεραυνός / Ζημιές Πυρόσβεσης
- Ευρεία Έκρηξη
- Καπνός
- Τρομοκρατικές Ενέργειες / Κακόβουλες Βλάβες
- Στάσεις / Απεργίες / Πολιτικές Ταραχές
- Πρόσκρουση Οχήματος / Πτώση Αεροσκαφών και αντικειμένων από αυτά
- Ζημιές από Διάρρηξη στο κτίριο -  έως  € 1.500
- *Βραχυκύκλωμα  Εγκαταστάσεων / Συσκευών – Έως € 1.500 ανά γεγονός και € 3.000 ετησίως
- *Πλημμύρα / Θύελλα/ Καταιγίδα
- *Ρήξη Σωληνώσεων / Εγκαταστάσεων Θέρμανσης, ‘Ύδρευσης, Κλιματισμού, Αποχέτευσης. Εργασίες Αποκατάστασης
- *Ρήξη / Υπερχείλιση Εγκαταστάσεων Αυτόματων Πυροσβεστήρων (sprinklers)
- *Χιόνι / Παγετός / Χαλάζι
- *Θραύση Υαλοπινάκων  / Τζαμιών / Καθρεπτών  – Έως € 1.500 ανά γεγονός και € 3.000 ετησίως
- Ζημιές σε Φωτεινές Επιγραφές από πυρκαγιά / κεραυνό -Έως € 1.500 ανά γεγονός και ετησίως
- *Κλοπή από Διάρρηξη / Ληστεία
- Ληστεία Ταμείου (Hold Up) -  έως € 1.500
- Έξοδα Κατεδάφισης και Αποκομιδής Ερειπίων -  έως € 1.500 ανά γεγονός και ετησίως
- Έξοδα Φύλαξης Περιεχομένου
-  Έξοδα Προσωρινής Μεταστέγασης / Αποθήκευσης/Επανεγκατάστης Περιεχομένου – Έως 5% του  ασφ. κεφαλαίου περιεχομένου με μέγιστο όριο  € 5.000 ανά γεγονός και ετησίως
- Αστική Ευθύνη προς Τρίτους συνεπεία Πυρκαγιάς – Έως 10% του  ασφ. κεφαλαίου με ανώτατο όριο ευθύνης € 30.000 ανά γεγονός και ετησίως
- Αστική Ευθύνη έναντι Ιδιοκτήτη από Πυρκαγιά-Έως 10% του  ασφ. κεφαλαίου με ανώτατο όριο ευθύνης € 30.000 ανά γεγονός και ετησίως
- Προστασία Υπασφάλισης – Έως 10%
- Ασφάλιση σε Αξία Αντικατάστασης με Καινούριο  για κτίριο / πάγιο εξοπλισμό
- Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση – Έως € 500 μηνιαίως,  για 6 μήνες

*Προσφέρονται με απαλλαγές ή χωρίς απαλλαγές ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε

Αλλά προγράμματα για την ασφάλιση χώρων γραφείων & επαγγελματιών

Η Υδρόγειος διαθέτει σειρά εξειδικευμένων προγραμμάτων για την κάλυψη πρόσθετων ασφαλιστικών αναγκών ενός επαγγελματικού χώρου ή επαγγελματία, μεταξύ άλλων:
• Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία Χώρων Γραφείων.
• Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών, Δικηγόρων/Λογιστών, Φαρμακοποιών, κ.α.
• Εργοδοτική Αστική Ευθύνη.
• Ασφάλιση κατά παντός κινδύνου Ηλεκτρονικού εξοπλισμού, κ.α.

D.A.S. – HELLAS
Εξειδικευμένη Νομική Προστασία Ιατρού 

Εξειδικευμένη νομική κάλυψη, που υποστηρίζει το ιατρικό επάγγελμα από τα απρόοπτα του, προσφέρει η εταιρεία Νομικής Προστασίας D.A.S. – Hellas γνωρίζοντας καλά  ότι οι άνθρωποι που το ασκούν βρίσκονται αντιμέτωποι με αιφνίδιες καταστάσεις  και έχουν αυξημένη ανάγκη από μια σωστή,  στοχευμένη, και αποτελεσματική νομική υποστήριξη.

Η D.A.S σήμερα, με εμπειρία ετών στα γεγονότα της καθημερινότητας που συνδέονται με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, έχει δημιουργήσει το  ειδικό πρόγραμμα «Νομική Προστασία Ιατρού» το οποίο αποτελεί  μια ασπίδα προστασίας  ώστε ο κάθε ιατρός να μπορεί να εργάζεται γνωρίζοντας ότι είναι καλυμμένος από τα απρόοπτα που εμπεριέχονται στην φύση του λειτουργήματός του.
Ήδη, χιλιάδες ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, απολαμβάνουν τις παροχές του προγράμματος νομικής προστασίας που έχει δημιουργήσει η D.A.S. ειδικά  γι΄ αυτούς. Το έχουν αξιοποιήσει, και έτσι έχουν δει στην πράξη την σημασία που έχει να υπάρχει όταν το χρειάζονται, και πόσο αυτό συμβάλλει στην απρόσκοπτη συνέχεια της εργασίας τους. 

Καλύψεις που παρέχει η D.A.S στον ιατρό

Με το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο Νομικής Προστασίας, η  D.A.S  αναλαμβάνει την καταβολή δικαστικών και εξωδίκων δαπανών που μπορεί να χρειαστεί ο κάθε ιατρός και αφορούν:
• την υπεράσπισή του σε περιπτώσεις ποινικών δικαστηρίων για πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις που σχετίζονται με το ιατρικό επάγγελμα όπως, ενδεικτικά  είναι : η εσφαλμένη διάγνωση, η εσφαλμένη ή επικίνδυνη επέμβαση ή και θεραπεία, η επικίνδυνη θεραπευτική ή φαρμακευτική αγωγή, η σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι κατηγορίες για ψευδείς πιστοποιήσεις, η επαγγελματική εχεμύθεια και η άρνηση εκτέλεσης εργασίας.

• την υποβολή μηνύσεων κατά τρίτων στις περιπτώσεις : δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, ηθικής και επαγγελματικής ζημιάς από αβάσιμες αστικές διεκδικήσεις, ψευδούς καταμήνυσης, εξύβρισης, χειροδικίας, πρόκλησης σωματικών βλαβών. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία αναλαμβάνει και τα έξοδα για την κατάθεση αγωγών αποζημίωσης κατά τρίτων για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις.

• την άσκηση κάθε εξώδικου ή ένδικου μέσου που αφορά τη μη τήρηση των όρων  ασφάλισης εκ μέρους της Ασφαλιστικής Εταιρίας που έχει αναλάβει την ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης του ιατρού. Στα ένδικα μέσα συμπεριλαμβάνεται και η προσεπίκληση της ασφαλιστικής εταιρίας αστικής ευθύνης του ιατρού στις περιπτώσεις απαίτησης αποζημίωσης κατά του ιατρού.

• τις μισθωτικές διαφορές του ιατρού με τον ιδιοκτήτη της επαγγελματικής του στέγης.

• τις εργασιακές διαφορές του ιατρού με το προσωπικό που απασχολεί στο ιατρείο του.

• τις διεκδικήσεις αξιώσεων αποζημιώσεως για ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο ιατρείο του με την υπαιτιότητα τρίτων.
• τις διαφορές του ιατρού με την ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει το ιατρείο του με συμβόλαιο περιουσίας  (π.χ. ζημιά από φωτιά, κλοπή, διάρρηξη σωληνώσεων, σεισμό κ.λπ.)
• τις ζημιές από αγορά ελαττωματικών μηχανημάτων στο ιατρείο του.

Δαπάνες που καλύπτει  η D.A.S για τον ιατρό :
• Των αμοιβών τoυ δικηγόρου που επιλέγει ο κάθε κάτοχος του συμβολαίου για τον χειρισμό της υπόθεσής του, εφόσον αυτός βρίσκεται στη έδρα του αρμόδιου δικαστηρίου.
• Σε περίπτωση ανάγκης υπεράσπισής του ιατρού ενώπιον Ποινικού Δικαστηρίου, η δικηγορική αμοιβή προσαυξάνεται κατά 100% από την προβλεπόμενη στους Γενικούς Όρους Ασφάλισης.
• Των δικαστικών εξόδων και τελών για τη διεξαγωγή της δίκης.
• Των νομίμων αποζημιώσεων μαρτύρων που έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο.
• Των νομίμων αποζημιώσεων πραγματογνωμόνων που έχουν διορισθεί από το δικαστήριο
• Των αμοιβών δικαστικών επιμελητών.
• Της δικαστικής δαπάνης του αντιδίκου, εφόσον έχει επιδικαστεί εις βάρος σας.                                                                                                                                                               
• Των αναγκαίων για τη διεξαγωγή  της δίκης λοιπών εξόδων.                                                                                                                                                                                

Οι παραπάνω δαπάνες καλύπτονται σε δικαστήρια όλων των βαθμών  έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται.

CHARTIS
Ασφάλιση γραφείων και ιατρείων
Του Χρήστου Χασιώτη, Manager Κλάδου Αναπτυσσόμενων Αγορών και Αστικής Ευθύνης της Chartis

Το πρόγραμμα ασφάλισης γραφείων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, π.χ. ιατρών, δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τον εξοπλισμό, τα προϊόντα τους, και γενικότερα το σύνολο των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι η κατά παντός κινδύνου ασφάλιση, προβλέποντας μία ιδιαίτερα ευρεία σειρά περιστατικών. Επιπλέον, καθώς πρόκειται για ένα πολυασφαλιστήριο, συνδυάζουμε σ’ ένα μεμονωμένο συμβόλαιο μία μεγάλη σειρά καλύψεων, επιτρέποντας στον ασφαλισμένο να αποφύγει την έκδοση περισσότερων συμβολαίων, με μεγαλύτερο κόστος και ενδεχόμενες αλληλεπικαλύψεις. 

Ξεκινώντας από τα περιουσιακά στοιχεία, καλύπτονται το κτίριο και τυχόν βελτιώσεις τους, ο ηλεκτρονικός και μηχανολογικός εξοπλισμός, τυχόν εμπορεύματα / υλικά και λοιπό περιεχόμενο. Εδώ αξίζει να σταθούμε στη σημασία της κάλυψης του εξοπλισμού, εξετάζοντας το παράδειγμα ενός ιατρείου όπου έχουν γίνει ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα υλικά. Σε περίπτωση ζημίας, η απώλεια εισοδήματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το ιατρείο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι την πλήρη αποκατάστασή της. 

Έχοντας αυτό κατά νου, παρέχουμε συμπληρωματικά την ασφάλιση διακοπής εργασιών, είτε σε επιδοματική, είτε σε πλήρη βάση, τυχόν έκτακτα έξοδα που θα προκύψουν, καθώς και την καταστροφή σημαντικών εγγράφων και αρχείων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Μέσω του ίδιου συμβολαίου, η Chartis παρέχει την ασφάλιση χρηματικών απωλειών από τους κινδύνους διάρρηξης ή κλοπής που μπορεί να προκύψει μέσα από τις εγκαταστάσεις της ίδιας της επιχείρησης, μέσω διάρρηξης χρηματοκιβωτίου ή παραβίαση κλειδωμένου συρταριού ή ταμειακής μηχανής, ή ακόμη και κατά τη μεταφορά χρημάτων.

Επιπλέον, λάβαμε υπόψη τις ευθύνες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη μία επιχείρηση, έναντι του προσωπικού της, των συνεργατών της, των πελατών της και εν γένει έναντι τρίτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το πολυασφαλιστήριο προσφέρει κάλυψη γενικής αστικής ευθύνης από τη λειτουργία των χώρων και των εγκαταστάσεών της, εργοδοτικής αστικής ευθύνη έναντι των εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και κάλυψη των εξόδων απόκρουσης απαιτήσεων, στο πλαίσιο της αστικής ευθύνης διεύθυνσης και στελεχών.

Προκειμένου να είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένο το πρόγραμμα, συμπεριλάβαμε και το προσωπικό ατύχημα του επαγγελματία, ενώ συμπληρωματικά παρέχουμε και ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος του προσωπικού.

Φυσικά, ιδιαίτερη σημασία έχει εδώ η εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου σε περίπτωση ζημίας. Στην Chartis δεν εστιάζουμε μόνο στην ανάληψη του κινδύνου. Αντιλαμβανόμαστε πως, ιδιαίτερα σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, μία ζημία μπορεί ακόμη και να διακόψει τη λειτουργία του γραφείου ή ιατρείου, προκαλώντας οικονομικά προβλήματα στον επαγγελματία. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε δίπλα στον ασφαλισμένο, εστιάζοντας στην άμεση αποκατάσταση της ζημίας και δίνοντας προτεραιότητα στη δίκαιη και γρήγορη αποζημίωση.

 Πηγή: Εφημερίδα “ασφαλίζομαι”
Την εφημερίδα μπορείτε να δείτε ηλεκτρονικά εδώ