Η Grupo Catalana Occidente και η INOCSA εξαγοράζουν τη Groupama Seguros

Κατόπιν λήψεως της σχετικής αδειοδότησης από τις ρυθμιστικές αρχές η Grupo Catalana Occidente και η INOCSA ενεργοποίησαν τη συμφωνία αγοράς την οποία είχαν υπογράψει από τις 19 Ιουνίου 2012 σχετικά με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Groupama Seguros y Reaseguros , S.A.U, της ισπανικής θυγατρικής της Groupama.

Μετά το πέρας της διαδικασίας η Grupo Catalana Occidente έχει στην κατοχή της το 49% του μετοχικού κεφαλαίου και η INOCSA (πλειοψηφικός μέτοχος της Grupo Catalana Occidente) το εναπομείναν 51%.

Επιπρόσθετα η Grupo Catalana Occidente έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα να εξαγοράσει τις μετοχές της  Groupama Seguros απ την INOCSA, αν κάτι τέτοιο επιθυμεί, μετά από τρία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Groupama Seguros y Reaseguros μετονομάστηκε σε Plus Ultra Seguros Generales y Vida, S.A. de Seguros y Reaseguros.

Ο όμιλος Grupo Catalana Occidente:

Η Grupo Catalana Occidente κατέχει ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο στην Ισπανία. Διατηρώντας σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, με πολύ μεγάλη παρουσία στην Ισπανία και ούσα η μητρική της Atradius Credit Insurance N.V, κατέχει επίσης ηγετική θέση στον κλάδο ασφάλισης πιστώσεων διεθνώς. Τα ασφάλιστρα που εισέπραξε ο όμιλος κατά το 2011 ανήλθαν σε € 3,0667 εκ. και τα κέρδη εξ αυτών σε € 210,5 εκ. Τα 1.198 γραφεία που λειτουργούν στη χώρα εξυπηρετούν πάνω από 4 εκατομμύρια πελάτες. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.grupocatalanaoccidente.com        

Η εταιρία Grupama Seguros y Reaseguros SAU:

Θυγατρική στην Ισπανία της Groupama S.A. Με ιστορία δραστηριότητας 150 ετών στην Ισπανική αγορά, η εταιρία είναι διεθνώς γνωστή τόσο για την τεχνογνωσία της όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Groupama Seguros κατέγραψε έσοδα ύψους € 940 εκ. το 2011 ( 47% γενικές ασφάλειες , 38% κλάδος αυτοκινήτου, 15% ασφάλειες ζωής). Απασχολεί 1.000 υπαλλήλους και έχει πολύ ισορροπημένη γεωγραφική παρουσία. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.groupama.es