Κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις για το δολάριο

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με απώλειες εξαιτίας της πτώσης που κατέγραψαν οι ιαπωνικές εξαγωγές, αλλά και εξαιτίας του αρνητικού κλίματος στο οποίο έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή. Ανησυχία προκαλείται επίσης και από τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιριών.

Λίγο πριν από το άνοιγμα της Ευρώπης, οι αγορές επιχειρούν να αντιδράσουν ανοδικά μετά από τις πιέσεις που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι καθόλου εύκολη αλλά και εδώ υπάρχουν δυο σενάρια.
Με το δείκτη δολαρίου να δοκιμάζει την αντίσταση του πτωτικού καναλιού, είτε θα έχουμε διάσπαση και οι αγορές θα κινηθούν ακόμα χαμηλότερα με αποτέλεσμα το επενδυτικό συναίσθημα να μειωθεί, ή θα έχουμε συνέχεια των ήδη υπαρχόντων σχηματισμών, που σημαίνει ότι το δολάριο θα κινηθεί και πάλι προς το κάτω όριο του πτωτικού καναλιού και οι αγορές θα βρεθούν και πάλι κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους.

Το πιο σενάριο θα επικρατήσει θα φανεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, σημείωσε άνοδο την Παρασκευή, αλλά θα χρειαστεί μια σταθερή επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος προκειμένου να αποκτήσει μια σταθερή ανοδική πορεία.
Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.