Μειωμένη κατά 7- 8% η ασφαλιστική παραγωγή στο ενιάμηνο

Συνεχίζεται η πτώση στην ασφαλιστική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που έχει η ΕΑΕΕ δείχνουν ότι στα αποτελέσματα του εννεαμήνου η παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών μειώθηκε κατά 7 – 8%.

Για άλλη μια φορά κύριο βαρίδι για τον κλάδο αποτελούν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών οι οποίες δείχνουν να έχουν κλείσει με απώλειες σε επίπεδα μεγαλύτερα του  10%, ενώ ο κλάδος Ζώης κινείται και πάλι κοντά στη σφαίρα του 0%, με τα προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit Linked) να σέρνουν το άρμα της ανάπτυξης και τα κλασικά συνταξιοδοτικά προγράμματά, όπως και οι ασφαλίσεις υγείας να βάζουν φρένο στις ελπίδες της αγοράς για ανάκαμψη.

Όσο για τον κλάδο Αυτοκινήτου, απέχει πολύ από το θετικό πρόσημο και στο εννεάμηνο, με τα έσοδα από τις ασφαλίσεις να κινούνται πτωτικά στα επίπεδα τα 12 με 13%, όχι μόνο λόγω της κρίσης που έχει συρρικνώσει τον ασφαλιζόμενο στόλο οχημάτων, αλλά και λόγω του αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών, ορισμένες από τις οποίες επιμένουν στην πολιτική του πτωχευτικού ασφαλίστρου.

Τέλος, παράγοντες της αγοράς, εκτιμώντας την πορεία του κλάδου έως το τέλος του έτους, δηλώνουν ότι η παραγωγή θα υποστεί μεγαλύτερη πτώση λόγω της νέας φορο-επιδρομής που ετοιμάζει η κυβέρνηση.