Η 3η σελίδα στην ιστορία Ασπίς και Commercial

Αλλάζουν χέρια για 3η φορά οι «τύχες» των Ασπίς και Commercial στο πλαίσιο της προσπάθειας να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να επιλυθούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, η αναδοχή, και οποιαδήποτε ενέργεια που θα συντελέσει στο να κλείσει το θέμα της αποζημίωσης των χιλιάδων ομήρων ασφαλισμένων.

Εσχάτως, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να τοποθετήσει ως επόπτη εκκαθάρισης στην Ασπίς ΑΕΓΑ και την Commercial τον κ. Κώστα Παπακωστόπουλο αλλάζοντας τον μέχρι σήμερα επόπτη κ. Βλαχογιάννη ο οποίος όμως παρέμεινε ως επόπτης  εκκαθάρισης στην ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ερωτηματικά για τον λόγο των αλλαγών ή έστω μερικών αλλαγών –καθώς παραμένει αλλά με περιορισμό του μέχρι πρότινος πεδίου αναφοράς  του ο κ. Βλαχογιάννης-.  Συγκεκριμένα, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που σχετίζονται  άμεσα ή έμμεσα με το θέμα διερωτώνται για τις αλλαγές αυτές:  που αποσκοπούν;  που συμβάλλουν;  και πώς οδηγούν στον ένα και μοναδικό στόχο που είναι η αποζημίωση των ασφαλισμένων.

Επίσης είναι σημαντική και η ιστορική αναφορά που περιβάλλει την υπόθεση: Πρώτα ήταν ο κ.  Γιάννης  Παντελίδης που ανέλαβε ως επόπτης χαρτοφυλακίου ο οποίος τοποθετήθηκε με σημαντική χρονική καθυστέρηση με σκοπό να καταγράψει τα συμβόλαια να προβεί σε τροποποιήσεις και τελικά να παρουσιάσει ένα «πακέτο» ελκυστικό για αναδοχή. Έτσι και έγινε αλλά ανάδοχος δεν βρέθηκε. 

Μετά ακολούθησε ο κ. Κώστας Βλαχογιάννης ο οποίος ανέλαβε ως επόπτης εκκαθάρισης και κινήθηκε προς αυτή τη διαδικασία κατά την θητεία του συμβάλλοντας και αυτός στην εξέλιξη –όχι όμως και στην καταληκτική λύση- της υπόθεσης. Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε ότι ο κ. Βλαχογιάννης ήταν αυτός που κατά τις πληροφορίες ήταν αντίθετος με την λύσης «εξπρές» που είχε πέσει στο τραπέζι και αφορούσε την παροχή αποζημίωσης με πλαφόν τα 30 χιλιάδες ευρώ στους δικαιούχους ασφαλισμένους των εταιρειών. Δεν συνηγόρησε ο κ. Βλαχογιάννης στην άδικη αντιμετώπιση αυτών που είχαν να λάβουν περισσότερα θεωρώντας ότι έπρεπε να λάβουν αυτά που δικαιούνται.

Σήμερα οι Ασπίς και Commercial γυρίζουν μία ακόμα σελίδα και στην ιστορία τους προστίθεται και ο νέος επόπτης εκκαθάρισης ο κ. Κώστας Παπακωστόπουλος ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για την γρήγορη πλέον εξέλιξη της υπόθεσης έχοντας απέναντί του τους εξαντλημένους πλέον δικαιούχους ασφαλισμένους.