λίστα δεδομένων

Πάνω από τις μισές συσκευές που μολύνθηκαν με malware κλοπής data είναι εταιρικές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Kaspersky Digital Footprint Intelligence, το ποσοστό των εταιρικών συσκευών που έχουν μολυνθεί από malware που υποκλέπτει δεδομένα έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο από το 2020. Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό εκτελέστηκε πάνω από μια φορά στο 21% αυτών των περιπτώσεων. Ως απάντηση στην αυξανομένη απειλή των infostealers στους εταιρικούς χρήστες, η ομάδα Kaspersky Digital Footprint Intelligence εφιστά την προσοχή σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, προσφέροντας, παράλληλα, τακτικές αντιμετώπισης των εκάστοτε κίνδυνων. 

Η Kaspersky αποκάλυψε μια ανησυχητική τάση: οι εταιρικές συσκευές αντιμετωπίζουν μια ολοένα αυξανόμενη απειλή από τα infostealers. Σύμφωνα με τα δεδομένα που εξάγονται από αρχεία καταγραφής datastealing malware που είναι διαθέσιμα στο dark web, το ποσοστό των εταιρικών χρηστών που έχουν εκτεθεί σε τέτοιους τύπου κακόβουλου λογισμικού έχει αυξηθεί κατά 34% από το 2020 έως σήμερα.

Το 2023, οι ειδικοί της Κaspersky κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάνω από τις μισές συσκευές (53%) που μολύνθηκαν με κακόβουλο λογισμικό κλοπής διαπιστευτηρίων ήταν εταιρικές. Παράλληλα, με βάση τα ευρήματα, το μεγαλύτερο μερίδιο μολύνσεων από infostealer βρέθηκε στην έκδοση Windows 10 Enterprise. Το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει την κατανομή των επιθέσεων μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων των Windows 10, που εκτείνεται από το 2020 έως το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*