O Πρόεδρος του Δ.Σ. της ERGO International, Dr. Jochen Messemer, στην Αθήνα

Ενημερωτική εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τη Διοίκηση και τα Στελέχη της ERGO Ελλάδος είχε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International AG, Dr. Jochen Messemer, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Ο Dr. Messemer έκανε μια σύντομη παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, των προκλήσεων και ευκαιριών που παρουσιάστηκαν σ’ αυτές, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής της ERGO International.
Αναφέρθηκε εκτενώς στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη οικονομία στην Ε.Ε. που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει με έμφαση τη θέση του Ομίλου για την ελληνική αγορά και την ERGO Ελλάδος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Πιστεύουμε σ’ αυτήν την εταιρία και στις δυνατότητες της διοίκησης και των ανθρώπων της, διαθέτουμε μια ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή βάση, παραμένουμε σταθεροί στην αναπτυξιακή μας στρατηγική και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον”.

Ακόμη, ο Dr. Messemer είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των στελεχών της εταιρίας, οι οποίες κυρίως εστιάστηκαν στις τάσεις που επικρατούν στη διεθνή ασφαλιστική αγορά, σε θέματα πωλήσεων, στο νέο κανονιστικό πλαίσιο του Solvency II και τις επιπτώσεις του, αλλά και στο όραμα της ERGO για τα επόμενα χρόνια. 

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO στην Ελλάδα και στην Τουρκία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Dr. Messemer στην Αθήνα και την εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ERGO International για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη τοποθέτησή του στα θέματα που αναπτύχθηκαν. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Dr. Messemer ζήτησε από τα Στελέχη να εκφράσουν προς τη Διοίκηση του Ομίλου πιθανά προβλήματα σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, καθώς και τις προοπτικές του τομέα ευθύνης τους.

Ο κ. Κοκκάλας, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Dr. Messemer, ανέφερε ότι η παρουσία του Προέδρου της ERGO International στην Αθήνα, ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και κοινωνία και η επίσκεψή του στα γραφεία της ERGO Ελλάδος έδωσε μεγάλη χαρά και τιμή σε όλα τα στελέχη της εταιρίας και τον ίδιο.
Ακόμη ο κ. Κοκκάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη στήριξη της διοίκησης του Ομίλου στην εταιρία μας και διαβεβαίωσε ότι η ERGO Ελλάδος, παραμένοντας προσηλωμένη στις θεμελιώδεις εταιρικές αρχές της και με κύριο άξονα την τεχνογνωσία, την οργάνωση και τους άρτια εκπαιδευμένους συνεργάτες της, θα συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.