Επέκταση του ομίλου MetLife στη Βραζιλία

Την επέκτασή της στην αγορά της Βραζιλίας, μέσω της δραστηριότητας ασφάλισης γεωργικών δανείων, σχεδιάζει ο μεγαλύτερος αμερικάνικος ασφαλιστικός όμιλος της MetLife. Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια του ομίλου να αναπτυχθεί σε νέες αγορές, που θα επιτρέψουν τη διεύρυνση των εργασιών της εν μέσω ενός δύσκολου επενδυτικού περιβάλλοντος, που χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό χαμηλό επίπεδο επιτοκίων.

Πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετεί την πολιτική δημιουργίας νέων ευκαιριών, εξήγησε ο επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος του ομίλου Steven Coulart, εντοπίζοντας επενδυτικές ευκαιρίες που θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιό μας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας, οι γεωργικές ασφαλίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 στα 53 δις δολάρια και η ζήτηση αναμένεται να διπλασιαστεί σύμφωνα με το διευθυντή αγροτικής διαχείρισης Luiz Antonio Correa.
Ως πρώτη κίνηση της δραστηριότητάς της εκτός της Βόρειας Αμερικής, η MetLife ξεκίνησε τη λειτουργία ενός γραφείου στο Σάν Πάολο, εξηγεί στο Bloomberg o Robert Merck, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ακινήτων και επενδύσεων στον αγροτικό τομέα του ομίλου. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο αμερικανικός όμιλος διαχειρίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2012, αγροτικά δάνεια ύψους 12,8 δις δολαρίων στο σύνολο των 500 δις δολαρίων, που είναι το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο.
Τα επιτόκια για γεωργικά δάνεια διαμορφώνονται στο 5,5% την περίοδο 2012 – 2013, καταγράφοντας μείωση από το επίπεδο του 6,75% της προηγούμενης περιόδου, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Έρευνας και η MetLife δραστηριοποιείται παρέχοντας πενταετή και δεκαετή αγροτικά δάνεια σε δολάρια για αγρότες παραγωγής ζαχαροκάλαμου.

Με  περισσότερους από 5 εκατομμύρια πελάτες στη Βραζιλία, η MetLife είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος με δραστηριότητα στις καλύψεις υγείας και ατυχήματος. Ο όμιλος επεκτάθηκε στη Βραζιλία το 2008, εξαγοράζοντας την ασφαλιστική Odonto Saude Empresarial, μετά την είσοδο στην τοπική αγορά το 1999.