Π. Τσακλόγλου: Η εμπιστοσύνη αποτελεί την λυδία λίθο της βιωσιμότητας, στηρίζουμε την Επαγγελματική Ασφάλιση

Το 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin24 με τίτλο: «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin24) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

Ο κ. Tσακλόγλου μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της αρμόδιας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου λέγοντας ότι το όραμα της κυβέρνησης είναι μία συμπεριληπτική Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτους με ισχυρούς θεσμούς και μείωση ανισοτήτων για μια Ελλάδα που παράγει.

“Η ατμομηχανή εργασίας χρειάζεται καύσιμα, αυτά είναι οι επενδύσεις η επιχειρηματικότητα κτλ.

Θεμελιακό στοίχημα είναι η προστασία της εμπιστοσύνη, της συνεργασίας και της συναίνεσης. Μειώσαμε φόρους, ψηφιοποιούμε την διοίκηση, ενισχύουμε τις εξαγωγές και η οικονομία αναπτύσσεται, οι μισθοί αυξάνονται σταθερά, περιορίστηκε το brain drain.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το δημογραφικό είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και θα ήταν η κορυφαία εάν δεν υπήρχε η κλιματική αλλαγή.

Με το ΤΕΚΑ μειώσαμε την έκθεση της ασφάλισης στο δημογραφικό κίνδυνο και μετατρέπει το συνταξιοδοτικό σε μοχλό ανάπτυξης. Τα ΤΕΑ αναπτύσσουν ισχυρή δυναμική κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είμαστε μια κοινωνία με χαμηλό δείκτη εμπιστοσύνης. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης που αποτελεί την λυδία λίθο της βιωσιμότητας.

Νομοθετήσαμε το νέο πλαίσιο εποπτείας. Διαμορφώνονται πλέον συνθήκες ανάπτυξης του 2ου πυλώνα. Σας διαβεβαιώ ότι στηρίζουμε τον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης”.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*