ΕΑΔΕ: Οριστική ταφόπλακα στον κλάδο η φορολόγηση με 35%

Στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να φορολογήσει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με συντελεστή 35% αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή «αποτελεί την οριστική ταφόπλακα του κλάδου». 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «αν το Υπουργείο Οικονομικών νομίζει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή έχει υποχρέωση και καθήκον να την βρει και να την συλλάβει και όχι να αποφασίζει με γνώμονα, τον χαρακτηρισμό κάθε ελεύθερου επαγγελματία ως, εξ ορισμού, φοροφυγά.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να φοροδιαφύγουν για τι οι αμοιβές τους καθορίζονται από τις βεβαιώσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών, και επ΄ αυτών φορολογούνται.

Το παράδειγμα που παραθέτουμε αφήνει ελεύθερο σε  όλους τον σχολιασμό και την απορία.: Σε  €13.000,00 καθαρό εισόδημα,  ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής θα πληρώσει    €4.550,00 κύριο φόρο,  θα έχει  60% προκαταβολή, δηλαδή  €2.730,00 , και επί πλέον  €4.000,00 εισφορές ταμείου, ήτοι  σύνολο φόρου και ΟΑΕΕ …  €11.784,00.

Του απομένουν  λοιπόν…. €101,10  μηνιαίως,  για να ζήσει και να πληρώσει και τους υπόλοιπους φόρους που δεν έχουν συμπεριληφθεί» !