Efg Eurolife: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς – Και της δικής σου!

Η καρδιά σου έχει το μέγεθος γροθιάς και είναι ο πιο δυνατός μυς του σώματoς. Ξεκίνησε να κτυπά περίπου 3 εβδομάδες από την σύλληψή σου. Στα 70 σου χρόνια η καρδιά σου θα έχει χτυπήσει 2.500.000 φορές και θα έχει κυκλοφορήσει 185.000.000 λίτρα αίμα!

Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς να διοργανώνονται ενέργειες ενημέρωσης του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τα αίτια και τις δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Φέτος έχει δημιουργήσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο (infographic) με τα βασικά σημεία ενημέρωσης που αξίζει να διαβάσεις και να μοιραστείς με τους γνωστούς σου.

Σ΄αυτό αναφέρει ότι:
• 17.300.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιοαγγειακά νοσήματα σε όλο τον κόσμο
• Δεν υπάρχει διαχωρισμός σε άνδρες – γυναίκες, νέους ή ηλικιωμένους, εύπορους ή φτωχούς, όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να νοσήσουν
• Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει δυνατότητα πρόληψης αλλάζοντας μερικές ουσιαστικές συνήθειες διατροφής και άσκησης και αποφεύγοντας το κάπνισμα

Κι επειδή το να προσέχουμε την υγεία μας είναι από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες που οφείλουμε να εντάξουμε στη ζωή μας, εξασφαλίσαμε για όλους διαγνωστικές εξετάσεις Πλήρους Λιπιδαιμικού Ελέγχου από τη Βιοϊατρική με έκπτωση 80%, στην ειδική τιμή των 35€*. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα από τα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου Βιοιατρική σε Αττική και Θεσσαλονίκη (μπορείς να δεις τη λίστα εδώ) και να δώσεις στη γραμματεία τον κωδικό Heart35.

 

* η προσφορά ισχύει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και αφορά διαγνωστικές εξετάσεις για τριγλυκερίδια, απολιποπρωτεϊνη Α1 (Apo-A1), απολιποπρωτεϊνη Β (Apo-B), χοληστερόλη ολική, χοληστερόλη HDL, χοληστερόλη LDL, λιποπρωτεϊνη -a (Lp-a)