Α. Βασιλείου: «Η ΕΤΕ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την Εθνική Ασφαλιστική»

Κατά τη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου της Ύδρας ο κ. Ανδρέας Βασιλείου, αρμόδιος για την επικοινωνία από την πλευρά της διοίκησης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικής της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε ότι η «διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υποστηρίζει ανεπιφύλακτα της Εθνική Ασφαλιστική. 

Η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έως 650 εκατ. ευρώ, καθώς και η άμεση καταβολή 500 εκατ. ευρώ στο ταμεία της εταιρείας αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις δυνατότητες της Εθνικής Ασφαλιστικής   και της διοίκησης της. Να σημειωθει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν την ανακεφαλοποίηση της ίδιας της τράπεζας κάτι το οποίο τονίζει τη σημασία της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη μητρική της. 

Όπως είχε αναφερθεί σε πρόσφατο δημοσίευμα του iw «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά την συνεδρίασή του της 27/9/2012, αποφάσισε την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρίας Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών «ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ», μέχρι του ποσού των εξακοσίων πενήντα εκατομμυρίων Ευρώ (€ 650.000.000).

Το προϊόν της αύξησης κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας μετά από τα αποτελέσματα του PSI Plus».