CVC: Συγκέντρωσε κεφάλαια 6,8 δισ.για το έκτο fund στην Ασία

Ολοκληρώθηκε το έκτο fund στην Ασία, του CVC Capital Partners Asia VI (“Asia VI”), έχοντας συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 6,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το Asia VI είναι κατά 50% υψηλότερο από το προγενέστερο CVC Capital Partners Asia V, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2020 συγκεντρώνοντας 4,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Το Asia VI προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από νέους και σταθερούς επενδυτές σε εταιρίες blue chips, πετυχαίνοντας να υπερβεί σημαντικά τον στόχο και αρχικό όριο των 6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το fund αναδεικνύει την πλατφόρμα του CVC στην Ασία σε μία από τις κορυφαίες για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει πλέον συγκεντρώσει περισσότερα από 21 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαια σε όλα τα funds της που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ασίας.

Το CVC Asia συνεργάζεται επίσης στενά με άλλα ιδιωτικά κεφάλαια του CVC, συμπληρώνοντας και αξιοποιώντας τις σχέσεις και την εμπειρία του ευρύτερου δικτύου του CVC για να ενισχύσει τις δυνατότητες προέλευσης αλλά και να δημιουργήσει βιώσιμη αξία στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει.

Το Asia VI θα επικεντρώσει σε επενδύσεις που είναι αυτόνομες ή μερικώς ελεγχόμενες ή στο πλαίσιο συνεργασίας σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας σε βασικούς τομείς καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ασία. Το CVC δραστηριοποιείται στην Ασία από το 1999 και στο διάστημα αυτό έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 εξαγορές στην περιοχή.

Το Asia VI αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχημένη συγκέντρωση κεφαλαίων που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο των στρατηγικών της CVC σε ιδιωτικά κεφάλαια, δευτερογενή και πιστώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των: CVC Capital Partners Fund IX (26 δισ. ευρώ), Glendower Capital Secondary Opportunities Fund V (5,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) και CVC CLO Equity III (800 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ), καθένα από τα οποία κατάφερε να αγγίξει το αντίστοιχο ανώτατο όριο.

Το CVC διαχειρίζεται κεφάλαια (AUM) ύψους 199 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (188 δισ. ευρώ) σε παγκόσμιο επίπεδο σε επτά συμπληρωματικές επενδυτικές στρατηγικές που περιλαμβάνουν: CVC Europe/Americas, CVC Asia, CVC Strategic Opportunities, CVC Growth, CVC Secondaries (Glendower), CVC Credit και CVC Infrastructure (DIF Capital Partners).

Ελ. Ερμείδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*