Η χώρα θα οργανωθεί και οι πολιτικοί θα συνεχίσουν το έργο τους

Ο απολογισμός για τα όσα ειπώθηκαν και ξεστομίστηκαν ως υποσχέσεις ότι θα γίνουν, προκειμένου να γυρίσει ο τροχός, είναι θλιβερός. Όλα ήταν «φούσκες»!

Όσο και να φαίνεται σκληρό, αυτή είναι η αλήθεια και αποδεικνύεται άλλωστε εκ του αποτελέσματος, καθώς η βιομηχανία φθίνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εισαγωγές εκτινάσσονται και η οικονομία της Ελλάδας πάει από το κακό στο χειρότερο.
Ας πούμε ότι αυτά πέρασαν στο παρελθόν, ότι συνέβησαν από λάθος, ότι ήταν μια στραβή αντίληψη. Ας τα σβήσουμε καλύτερα, γιατί οποιαδήποτε άλλη απόπειρα για κριτική, απολογισμό, αναζήτηση των αιτιών δεν θα οδηγήσει πουθενά και κυρίως δεν θα δώσει το διέξοδο που έχουμε ανάγκη.

Ο κακός, ο καλός, ο αφελής και ο επιτήδειος περνούν στην παλιά εποχή.
Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο – μηδέν, όπου οποιαδήποτε καθυστέρηση σχετίζεται με την οικονομία και τις επιλογές της κυβέρνησης έχει «βαρύ» αντίκτυπο.

Αντοχή αλλά και ανοχή δεν υπάρχει και σαφώς χρειάζονται έργα και όχι λόγια. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο ούτε στο ένα ούτε στο άλλο στάδιο.
Επίσης είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να σταματήσει και η φορολογική επιπολαιότητα, σύμφωνα με την οποία ανά πάσα στιγμή – εδώ και χρόνια – αλλάζουν τα πάντα προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά.

Ακόμα χρειάζεται να ανοίξουν και οι «στρόφιγγες» του χρήματος, είτε πρόκειται για προγράμματα της Ε.Ε. είτε για εθνικά προγράμματα είτε για τραπεζική χρηματοδότηση.

Τέλος πρέπει να υπάρχει σχέδιο, στόχευση, όραμα και διαδικασίες που θα υπηρετήσουν όλα αυτά. Με κοινή συμφωνία όλων των κομμάτων, με συστράτευση και με την ίδια προσδοκία ότι θα πράγματα θα αλλάξουν.
Και ας αφήσουμε τους πολιτικούς να εναλλάσσονται στην εξουσία, γνωρίζοντας ότι θα εφαρμόσουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένους τομείς. Έτσι και η χώρα θα οργανωθεί και αυτοί θα συνεχίσουν το έργο τους…