ΕΕΑ-ΕΑΔΕ: Συντονισμός δράσεων για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΑΔΕ είχαν χθες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης. Από την πλευρά της ΕΑΔΕ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος ΕΑΔΕ-ΣΕΜΑ κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, η  πρόεδρος της ΕΕΑΕ η κ. Δήμητρα Λύχρου, η πρόεδρος ΣΠΑΤΕ κ. Μαρία Δημητριάδη, ο ΓΓ ΕΣΑΠΕ  κ. Μανόλης Πετρόχειλος και ο ειδικός σύμβουλος ΕΑΔΕ κ. Κωστής Μαυρόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους επαγγελματίες, σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο,  για τα οποία χρειάζεται συμπόρευση ώστε να ενισχύονται οι διεκδικήσεις και να επιτυγχάνονται λύσεις από την πολιτεία ή άλλους θεσμικούς φορείς. 

Αναδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση καθώς και η συμπόρευση σε δράσεις που στοχεύουν στην παροχή επιμόρφωσης και ενημέρωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου βεβαίωσε την διαρκή πρόθεση του ΕΕΑ να βρίσκεται κοντά στην ΕΑΔΕ όπως και σε όλα τα Σωματεία του κλάδου και να παρέχει αρωγή σε κάθε οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή δράση. Επαναδιατύπωσε την διαρκή στήριξη του κλάδου με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, και τόνισε τις σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει όπως, μεταξύ άλλων, την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Δ. Γαβαλάκης εστίασε στις ενέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν σε όσα διεκδικεί ο κλάδος από την πολιτεία όπως και στον σχεδιασμό των επόμενων από κοινού δράσεων.

Οι πρόεδροι των Σωματείων που αποτελούν την ΕΑΔΕ κατέθεσαν προτάσεις, σκέψεις και ιδέες που αφορούν την αναπτυξιακή συνέχεια της Ένωσης μέσα από εμπλουτισμό των πρωτοβουλιών και ενεργειών με ανταποδοτικότητα στους επαγγελματίες του  κλάδου.

Συμφωνήθηκε να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις προκειμένου να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες και να διοργανωθούν από κοινού δράσεις με υψηλή ανταποδοτικότητα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*