Deloitte: έσοδα ύψους 31.3 δισ. δολαρίων

 Η Deloitte ανακοίνωσε τα συνολικά έσοδα των εταιριών-μελών της ύψους 31.3 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2012, σημειώνοντας τα υψηλότερα έσοδα του δικτύου από ποτέ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,6% σε αμερικανικά δολάρια και 8,3% σε τοπικό νόμισμα. Οι εταιρίες-μέλη της Deloitte παρουσίασαν αύξηση στις τρεις μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, με επικεφαλής τα εξαιρετικά αποτελέσματα που αποδόθηκαν από την Ασία και τον Ειρηνικό, την Αμερική, και μια σειρά από αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς και σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και τους βιομηχανικούς κλάδους.
«Η πολυπλοκότητα, η αναστάτωση, και η ταχύτητα της αλλαγής είναι η νέα πραγματικότητα για τους πελάτες των εταιριών-μελών, καθώς και για την ίδια τη Deloitte», δήλωσε ο Barry Salzberg DTTL Global CEO. «Η επιτυχία της Deloitte το περασμένο έτος είναι το αποτέλεσμα της προσαρμογής των επιχειρηματικών στρατηγικών ώστε να προβλέπουν τις ανάγκες των πελατών και να αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις μιας δυναμικής αγοράς».

Ανάπτυξη της ηγεσίας – Ένας καταλύτης για την ανάπτυξη
Η Deloitte συνέχισε να επικεντρώνεται στις προσλήψεις νέων στελεχών, την ανάπτυξη και τη διατήρηση υφιστάμενων κορυφαίων στελεχών της, ως βασική κινητήρια δύναμη της επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το οικονομικό έτος 2012, το Δίκτυο προσέλαβε 51.400 επαγγελματίες και σήμερα το σύνολο του εργατικού δυναμικού της υπερβαίνει τους 193.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, οδεύοντας προς την επίτευξη του στόχου του ύψους των 250.000 επαγγελματιών μέχρι το οικονομικό έτος 2015.

Πέρα από τη συνεχιζόμενη έμφαση στην πρόσληψη, καθώς και στην υποστήριξη στρατηγικών ώστε να αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο για την ανάπτυξη ηγετών παγκόσμιας κλάσης, η Deloitte επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη ηγεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δέσμευση αυτή γίνεται εμφανής στο Πανεπιστήμιο της Deloitte (Deloitte University), ένα κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης που βρίσκεται έξω από το Ντάλας του Τέξας, αξίας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου οι επαγγελματίες της Deloitte συναντώνται για να συνδεθούν, να μοιραστούν ιδέες και να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες και καινοτόμες λύσεις για τα πιο κρίσιμα και περίπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα σήμερα. Περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες από 70 χώρες παρακολούθησαν το Πανεπιστήμιο της Deloitte κατά το τελευταίο έτος.

«Η Deloitte ήταν πάντα πολύ αποτελεσματική στην προσέλκυση και τη διατήρηση των καλύτερων στελεχών στον κόσμο», σχολίασε ο Roger Dassen, Global Managing Director, Clients, Services and Talent, DTTL. «Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή αβεβαιότητα στην αγορά, την εντεινόμενη αυστηρότητα στο ρυθμιστικό περιβάλλον καθώς και μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας σε πολλές χώρες, είναι υψίστης σημασίας η Deloitte να παραμείνει πρωτοπόρος και να καλλιεργεί τους επαγγελματίες της έτσι ώστε να είναι καλά εξοπλισμένοι για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες».

Συνεχής επένδυση στην ποιότητα
Ο ανεξάρτητος έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του επενδυτικού κοινού και των αγορών κεφαλαίου. Η Deloitte υπερηφανεύεται για το σημαντικό ρόλο του ελεγκτή, και οι εταιρίες-μέλη επενδύουν σε καινοτόμες πρακτικές ελέγχου τους για συνεχή βελτίωση της ποιότητας του ελεγκτικού τους έργου. Η Deloitte παρέχει στους ανθρώπους της εκτενή κατάρτιση και εκπαίδευση σε τεχνικά και ρυθμιστικά θέματα, καθώς και για την επαγγελματική δεοντολογία και ανεξαρτησία. Το Δίκτυο είναι συνδεδεμένο με ρυθμιστικές αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ποιότητα του ελέγχου.

Δημιουργία αντίκτυπου μέσω Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών σχέσεων
Το οικονομικό έτος 2012, η Deloitte επέκτεινε την παραδοσιακή υποστήριξη της στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου παρέχοντας υπηρεσίες τόσο στην Οργανωτική Επιτροπή όσο και σε πολλές άλλες εθνικές επιτροπές των αγώνων.  

800 επαγγελματίες της Deloitte του Ηνωμένου Βασιλείου αφιέρωσαν 750.000 ώρες για να βοηθήσουν στην υλοποίηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, από την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος προμηθειών που επέβλεψε την αγορά αγαθών και υπηρεσιών ύψους πάνω από 700 εκατομμύρια λίρες (περίπου $ 1,1 δισ.), μέχρι τη δημιουργία του προγράμματος για τη δοκιμή της  λειτουργικής ετοιμότητας της μεγαλύτερης εκδήλωσης όλων των εποχών στον κόσμο, εν καιρώ ειρήνης. Η ιστορία της Deloitte του Λονδίνου είναι μια πραγματική προθήκη για το συνδυασμό ταλέντων και εμπειρίας που προσφέρει η Deloitte σε κάθε επιχειρηματική πρόκληση.

Ανάπτυξη σε επιχειρήσεις και κλάδους
Η Deloitte λειτουργεί ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους και τομείς, παρέχοντας υπηρεσίες διασφάλισης και αναδιάρθρωσης, βοηθώντας τους πελάτες της να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, καθώς και να τοποθετηθούν σωστά για να επιτύχουν την ανάπτυξη. Το περασμένο έτος, η Deloitte εξυπηρέτησε πάνω από το 75% του Global Fortune 500, αντιμετωπίζοντας μερικά από τα πιο σύνθετα ζητήματα των επιχειρήσεων τους.

Το οικονομικό έτος 2012, η Deloitte σημείωσε ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και κλάδους, με τις χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες να σημειώνουν αύξηση εσόδων ύψους 15% και 13,5% αντίστοιχα.

Γεωγραφική απόδοση (συγκεντρωτικά σε εταιρίες-μέλη, σε USD):
• Ειρηνικός-Ασία τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,3%, καθιστώντας την συγκεκριμένη περιοχή την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή για 8η συνεχή χρονιά. Η Deloitte Ινδίας αναπτύχθηκε κατά 19% σε τοπικό νόμισμα. Οι μισές από τις εταιρίες-μέλη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Deloitte Κίνας, παρουσίασαν διψήφια αύξηση.

• Τα έσοδα στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 7,9%. Τα έσοδα της εταιρίας-μέλος της LATCO (ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής) αυξήθηκαν κατά 16,3% και της Deloitte των Ηνωμένων Πολιτειών κατά 9,1%.

• Τα έσοδα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και την Αφρική αυξήθηκαν κατά 6,4%. Εταιρίες-μέλη στην Αφρική, τη Νορβηγία, την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε τοπικό νόμισμα. Η Deloitte του Ηνωμένου Βασίλειου αναπτύχθηκε κατά 11% σε τοπικό νόμισμα.

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τα 1,4 δισ. δολάρια από τα 2,5 δισ. δολάρια της συνολικής ανάπτυξης της Deloitte του περασμένου χρόνου,  προήλθαν από εταιρίες-μέλη στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο», δήλωσε ο Salzberg. «Πιστεύω ότι είναι μια απόδειξη της ικανότητας της Deloitte όχι μόνο να κερδίζει δύναμη σε ταχείας ανάπτυξης στρατηγικές αγορές, αλλά και να συνεχίζει να δίνει νέα ώθηση στις αναπτυγμένες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη 
• Πρόγραμμα στρατηγικών αγορών: Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσέγγισης για την ενίσχυση της ικανότητας των εταιριών-μελών να παρέχουν απρόσκοπτα παγκοσμίου επιπέδου υπηρεσίες πέραν των συνόρων, το Δίκτυο έχει δεσμεύσει 750 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις σε στρατηγικές αγορές για τα επόμενα τρία χρόνια. Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να επεκτείνει την εξυπηρέτηση πελατών και τις δυνατότητες των κλάδων, να ενισχύσει την πρόσληψη και την ανάπτυξη των κορυφαίων στελεχών, και να καλλιεργήσει νέες καινοτόμες υπηρεσίες και διεπιστημονικές προσφορές.
• Εξαγορές: Η Deloitte ολοκλήρωσε με επιτυχία 30 στρατηγικές εξαγορές στον ελεγκτικό, συμβουλευτικό και φορολογικό κλάδο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στις κυρίαρχες αγορές και σε τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων Digital & Analytics, αυξάνοντας τις δυνατότητες των εταιριών-μελών για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών.
• Deloitte Audit: Η νέα μεθοδολογία ελέγχου της Deloitte αποτελεί επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ενισχύει την ποιότητα των ελεγκτικών υπηρεσιών, εστιάζοντας περισσότερο αποτελεσματικά και αποδοτικά στους σημαντικούς κινδύνους των πελατών. Αναπτύσσεται ήδη στις 18 μεγαλύτερες εταιρίες-μέλη της Deloitte.

«Για τη δημιουργία αξίας και ανάπτυξης, η Deloitte συνδυάζει μια μεγάλη θεμελιακή δύναμη μαζί με διορατικότητα και προσαρμοστικότητα για τους πελάτες», είπε ο Salzberg. «Η καινοτομία και η ευκαιρία θα καθορίσουν το επόμενο έτος, τόσο για την Deloitte όσο και για τους πελάτες των εταιριών-μελών».

Ο Πρόεδρος της Deloitte Ελλάδος κ. Μιχάλης Χατζηπαύλου δήλωσε ότι «η αύξηση αυτή των εσόδων της Deloitte διεθνώς σε μία γενικά πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, υποδηλώνει την ποιότητα, το κύρος και την αξιοπιστία του οργανισμού, την αφοσίωση των πελατών του στην Deloitte και την συνεχή προσέλκυση νέων πελατών, αλλά και δημόσιων οργανισμών για υπηρεσίες από την Deloitte.

Στην Ελλάδα, η Deloitte παρουσίασε την ίδια περίοδο μια πολύ ικανοποιητική πορεία σε ένα  εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα της αγοράς και εκμεταλλευόμενη τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κλάδους και υπηρεσίες όπως ο τραπεζικός με τις πρόσφατες  εξελίξεις, η ανασυγκρότηση επιχειρήσεων λόγω των προβλημάτων της οικονομίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αξιολόγηση και η αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και ο νέος νόμος για τα φορολογικά πιστοποιητικά βέβαια, που αποτέλεσαν μια νέα πρόσθετη πηγή εσόδων για τον κλάδο, διατηρώντας  παράλληλα και τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο της ναυτιλίας.»