Ευάλωτο το δολάριο εν μέσω ελπίδων για σταθερότερη ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Εν απουσία σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα στραφούν και πάλι στις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους. Η συνάντηση μεταξύ της Angela Merkel και του Mario Draghi είναι πιθανό να αποσπάσει την προσοχή. Δεν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας, Wolfgang Schaeuble και Jan Kees de Jager, θα συναντηθούν με τον ευρωσκεπτικιστή Φινλανδό ομόλογό τους, Jutta Urpilainen. Τέλος, η Ισπανία θα προχωρήσει σε δημοπρασία έντοκων γραμματίων 77 και 168 ημερών και η Ιταλία τίτλων με λήξη το 2014 με μηδενικό κουπόνι και ομόλογα λήξης το 2016 και το 2012.

Στη συνέχεια, η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ αφού ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Σεπτέμβρη και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed. Αναμένεται βελτίωση και στους δύο δείκτες. Τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία έχουν κινηθεί άνω των προσδοκιών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Citigroup. Αν συνεχιστεί αυτή η βελτίωση ενδεχομένως να στηριχθεί περαιτέρω η διάθεση ανάληψης ρίσκου εν μέσω ελπίδων για πιο ομαλή ανάκαμψη στις ΗΠΑ, εις βάρος του δολαρίου.

Ακόμα αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Fed Philadelphia Charles Plosser για τις οικονομικές προοπτικές. Τα futures του δείκτη S&P 500 δείχνουν μικρή άνοδο αν και αντανακλούν το ρίσκο του disposition πριν την έναρξη της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών.