Σε αναζήτηση ισορροπίας η Generali

Με περιορισμένες απώλειες στις εργασίες της τάξης του 2-3% έναντι του διψήφιου ποσοστού που εμφανίζει η αγορά εκτιμά η διοίκηση της Generali ότι θα κλείσει η φετινή χρονιά.

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου δείχνουν ότι η εταιρεία διατηρεί το μερίδιο αγοράς της και η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.
Ειδικότερα, στις γενικές ασφαλίσεις η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 49 εκατ. ευρώ έναντι 49,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα το 2011, ενώ οι ασφαλίσεις ζωής εμφανίζουν σταθεροποίηση με έσοδα 33 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή μείωση από τα 33,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011. 

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, η εταιρία κατέβαλε συνολικά 37,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,4 εκατ ευρώ αφορούν στις γενικές ασφάλειες και τα 24 εκατ. ευρώ στο κλάδο ζωής.

Σε επίπεδο κερδοφορίας τα προ φόρων αποτελέσματα είναι αρνητικά στα 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε το καλοκαίρι σε αύξηση του μετοχικού της  κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει την αρνητική θέση ύψους 9,7 εκατ.  ευρώ, μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. 

Να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο όμιλος της Generali σημείωσε άνοδο 4,5%, στα 842 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για κέρδη 810 εκατ. ευρώ η εικόνα του πρώτου εξαμήνου, ενώ οι εργασίες σημείωσαν άνοδο κατά 2%.