Ασφαλιστικές: Μεγάλες ανατροπές από την 1η εβδομάδα 2024

Ακόμα και ένα σιδερόφραχτο κορμί μέσα σε μία πανωπλία μπορεί να σωριαστεί, αν δεν έχει μάθει να στέκεται, χωρίς την πανωπλία.

Τι λέτε δεν πρέπει για να σταθείς, κάπου, πρώτα να πάρεις μαθήματα και να αποδέχεσαι αυτό που είσαι και, όχι αυτό που δεν είσαι; Διαφορετικά τι θα μένει να κάνεις;;; άλλο ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΖΕΥΕΙΣ και λίγο αργότα να καβαλικεύεις το άλογο σου και πάλι να φεύγεις κάθε φορά καλπάζοντας προς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ;

Η γνώση αλλά, και η άγνοια και περισσότερο η άγνοια του κινδύνου σε συνδυασμό με την εκδίκηση και την λάθος επιμονή νομοτελειακά σε παγιδεύει και οδηγεί στον γκρεμό.

Κάποιοι που μπήκαν στην ασφαλιστική αγορά πολύ εύκολα χωρίς κόπο δεν το αντιλήφθηκαν (χωρίς κόπο, νομίζεις ότι πάντα θα κερδίζεις), επειδή προσπάθησαν να το καταλάβουν με το μυαλό τους που ήταν περιορισμένο στο πως θα ανέλθουν και πως θα εκδικηθούν.

Το ‘όνομα’ και ο ‘τίτλος’ δεν τους προστατεύει πάντα. Οταν πας στην ‘μάχη’ τα ονόματα και οι τίτλοι δεν μετράνε, μετρά μόνο η εμπειρία και η συλλογικότητα.

Είχε καμία σημασία το ‘κράνος’ που φορούσαν, αφού δεν έβλεπαν μπροστά τους το μονοπάτι που ήταν δίπλα τους;

Είχε καμία σημασία ο εξοπλισμός τους και η επιθετικότητα τους, αφού δεν μπορούσαν να ‘ακούσουν’ από ποιο σημείο του ορίζοντα προέρχονται οι πυροβολισμοί για να προστατευτουν;

Είχε καμία σημασία να αναρωτηθούν τι θα χάσουν, αν πάρουν μία απόφαση για να δείξουν ότι είναι ισχυροί και έχουν την εξουσία στα χέρια τους,  από το τι θα κερδίσουν;.

Η απάντηση είναι πώς για αυτούς αυτά δεν είχαν σημασία. Σημασία είχε μόνο να στήνουν φράγματα για να προστατεύσουν αυτό που είναι.

Ετσι και φτάσαμε σήμερα 8 Ιανουαρίου 2024 σε μία μεγάλη ανέλπιστη ανατροπή για να μπορέσει η ασφαλιστική αγορά και η κάθε ‘Ασφαλιστική’ με μεγάλη παράδοση που έχει σεβαστεί τους ανθρώπους της στα Δίκτυα και τους συνεργάτες της μέχρι τώρα να δει το μονοπάτι που της είχαν ανοίξει και είναι δίπλα της.

Φυσικά το ταξίδι της δεν θα τελειώσει σε αυτό το μονοπάτι, θα υπάρξουν πολλά ακόμα καλά.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*