Η ΑMK της ING και ποιες έπονται

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 180 εκατ. ευρώ προχώρησε η ING Ζωής το τρίτο τρίμηνο του έτους, καλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν μετά τη συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιούνται στην ασφαλιστική αγορά μετά την υλοποίηση του PSI, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι αυξήσεις που έχουν προγραμματίσει και άλλες ασφαλιστικές όπως η Allianz, η Credit Agricole, η ΑΤΕ Ασφαλιστική και η Εθνική Ασφαλιστική.

Έχουν προηγηθεί οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Groupama κατά 94 εκατ. ευρώ, της Generali κατά 15 εκατ. ευρώ, της Axa Ασφαλιστικής κατά 70 εκατ. ευρώ, της MetLife Alico κατά 200 εκατ. ευρώ και της Efg Eurolife κατά 27 εκατ. ευρώ.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της ING Ζωής, που καλύφθηκε από τον ολλανδικό όμιλο, έρχεται να αποκαταστήσει την κεφαλαική θέση της εταιρείας, που κατέστη αρνητική κατά 185,5 εκατ. ευρώ μετά τη συμμετοχή της στο PSI. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εξαμήνου η παραγωγή της εταιρείας ανήλθε στα 153,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη από τις πωλήσεις προϊόντων unit linked.