«Φρένο» στην άνοδο μετά τα μεγάλα κέρδη της Παρασκευής

Το ξεκίνημα της εβδομάδας δεν προσφέρει καμία απολύτως συγκίνηση στους επενδυτές αφού οι διακυμάνσεις είναι πολύ μικρές και ο DAX κινείται σε ένα εύρος 8-10 μονάδων.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αγορά εργασίας στην Αμερική, πυροδότησαν ισχυρές αγορές αφού αύξησαν κατακόρυφα τις προσδοκίες για μια νέα στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ερωτηματικά αλλά και αρνητικά σχετικά με τη δυνατότητα να υπάρξει ένα QE3.

Η πρώτη σημαντική οικονομική ανακοίνωση για αυτή την εβδομάδα είναι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Γερμανία για την επικύρωση του ESM. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γύρω από αυτό, αλλά σημερινές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την επικύρωση του μηχανισμού.

Σχόλια είχαμε και από τη Moody’s για την απόφαση της ΕΚΤ την οποία σχολίασε, σε γενικές γραμμές, ως«μια από τα ίδια». Επίσης η Moody’s δεν πιστεύει ότι η πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ μπορεί να επιλύσει την κρίση χρέους.

Στο τέλος της εβδομάδας, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει. Όσον αφορά την Ελλάδα, η συνάντηση Σαμαρά –Τρόικας ολοκληρώθηκε με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν δύσκολα.