Έξι θέματα στην ατζέντα της ΕΑΕΕ

Έξι θέματα θα συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ στις 19 του μηνός, που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά το φετινό καλοκαίρι. Τα ανοιχτά μέτωπα του κλάδου όχι απλά παραμένουν πολλά αλλά κάθε μήνας που περνά λόγω της ύφεσης βαίνουν προς το χειρότερο.

Έτσι λοιπόν στις 19 Σεπτεμβρίου τα μέλη της διοίκησης της ένωσης πρόκειται να συζητήσουν για τα εξής:

Ανασφάλιστα οχήματα: Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προωθηθεί στη βουλή το σχέδιο νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και τις κυρώσεις εις βάρος των ιδιοκτητών τους. 

 Επικουρικό Κεφάλαιο: Η προσπάθεια εξυγίανσης του παραμένει αδιέξοδη. Οι υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 650 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος για την οικονομική στήριξη του ταμείου του.

Solvency II: Θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για το πως και το πότε θα εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο για τα νέα εποπτικά κεφάλια

Επιχειρησιακές συμβάσεις: Μετά και την εκπνοή της μετενέργειας της συλλογικής σύμβασης εργασίας, χωρίς συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εταιρειών, η διοίκηση της ένωσης θα ανταλλάξει απόψεις για το πως οι εταιρείες η κάθε μία χωριστά αντιμετωπίζει το θέμα (σύνοψη επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων εργασίας)

Ρευστότητα: Αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του κλάδου και το σημαντικότερο όλων σήμερα είναι ότι στην αγορά παραμένουν ανείσπρακτα 900 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της ένωσης θα εξετάσει το εάν και κατά πόσο μπορεί να αναζητηθούν πρακτικές για να μειωθεί το προαναφερόμενο ποσό.

Μείωση παραγωγής: Λόγω του αρνητικού κλίματος η αγορά ήδη στο εξάμηνο μετρά απώλειες της τάξης του 7% στην παραγωγή της και όπως εκτιμάται μέχρι το τέλος του έτους η πτώση θα ξεπεράσει το 13%. Το ζητούμενο για τον κλάδο δεν είναι το πως θα γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς, αλλά πως θα μετριάσει την πτωτική πορεία του τζίρου του.