Κλήμης Δημαρχιάδης: “Δάσκαλε σ’ ευχαριστώ”

Προλογίζοντας το βιβλίο του Κωνσταντίνου Λάμπρου, “ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ … Επί των Επάλξεων”.

από τον Κλήμη Δημαρχιάδη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία σύνοψη  πολύ περιληπτική, 50 ετών αγώνα και αγωνιών, ενός εκλεκτού Συναδέλφου και προσωπικού μου Δασκάλου, του Κωνσταντίνου Λάμπρου, ο οποίος με την πορεία, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, το ήθος και την αξιοπρέπειά του κοσμεί  το χώρο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και αποτελεί πρότυπο Ανθρώπου  και Επαγγελματία.

Η σκέψη του Κώστα για τη συγγραφή των άρθρων, αφορμάται από γεγονότα της ασφαλιστικής καθημερινότητας∙ πραγματεύεται ζητήματα ευρείας θεματολογίας και κατά βάση επίκαιρα, τουλάχιστον για τη χρονική περίοδο που γράφτηκαν, τα οποία κάποια εξ αυτών τείνουν στη διαχρονικότητα, καθώς ισορροπούν   ανάμεσα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Η συγκεντρωτική έκδοση όλων αυτών που ειπώθηκαν από τον ίδιο και δημοσιεύτηκαν αποτελούν ένα είδος ιδεολογικής κατάθεσης και άπτονται της αισθητικής, ηθικής, συνδικαλιστικής και πρακτικής λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς. Ως ενεργό μέλος της, καταθέτει τις απόψεις του, με σκοπό να αναδείξει τις διαστάσεις των προβλημάτων ή να επισημάνει τις αιτίες που τα προκαλούν ή να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Με αυτή την έννοια, μπορούμε να πούμε ότι με το συγκεκριμένο πόνημα, ο Κωνσταντίνος Λάμπρου έχοντας πνευματικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες συμβάλλει στο δημόσιο προβληματισμό για τα ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας∙  είναι μία συλλογή που θα γίνει αποδεκτή από το ευρύ ασφαλιστικό αναγνωστικό κοινό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεργατικού Σχήματος ΠΑΝΟΡΜΟΣ αποφάσισε να συνδράμει σε αυτή τη συγγραφική προσπάθεια του  Συνιδρυτή και Αντιπροέδρου του αναλαμβάνοντας τη χορηγία αυτού του τόσου σημαντικού και ιστορικού έργου.

Δάσκαλε σ’ ευχαριστώ που για πάνω από δύο δεκαετίες είμαστε μαζί, συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο αναβάθμισης του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, για τις γνώσεις, τις συμβουλές και τον τρόπο σκέψης σου που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος και βέβαια για τη μεγάλη τιμή που μου κάνεις να προλογίσω την πρώτη σου εκδοτική προσπάθεια.

Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος Cluster “ΠΑΝΟΡΜΟΣ”, Επικεφαλής Επιμελητηριακού Συνδυασμού “ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, Μέλος Δ/Σ “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*