Ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί η ΑΤΕ Ασφαλιστική

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστική. Η εταιρεία εντάχθηκε στον όμιλο Πειραιώς λόγω της συμφωνίας που επετεύχθη για την απορρόφηση της ΑΤΕbank. Η τράπεζα θα στηρίξει τη νέα θυγατρική της και διοικητικά και κεφαλαιακά» δηλώνουν στο iw παράγοντες της Πειραιώς, με αφορμή την προγραμματισμένη για το τέλος Σεπτεμβρίου γενική συνέλευση της ασφαλιστικής με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της ΑΤΕ Ασφαλιστική απασχόλησε το χθεσινό διοικητικό της συμβούλιο, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα κεφάλαια που απαιτούνται δεν αποκλείεται να είναι τελικά χαμηλότερα των 250 εκατ. ευρώ, που αρχικά εκτιμήθηκε, λόγω της καλύτερης εικόνας που παρουσίασαν τα αποθεματικά της εταιρείας.

Παράγοντες της Πειραιώς ανέφεραν επίσης ότι η τράπεζα, όπως είναι επόμενο, θα συμμετάσχει στο ΔΣ της ΑΤΕ ασφαλιστική, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως δεν προκρίνονται ευρύτερες διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία.

«Η Τράπεζα, πέραν του ότι διαθέτει συμμετοχή 30% στο μ/κ της Ευρωπαϊκής Πίστης και συμβόλαια συνεργασίας με τις Ergo και ING, έχει πλέον αποκτήσει και τον έλεγχο της ΑΤΕ Ασφαλιστική, την οποία θα στηρίξει ώστε να κινηθεί αναπτυξιακά και να βελτιώσει περαιτέρω τα αποτελέσματά της» αναφέρει στέλεχος του ομίλου, που δεν θέλησε να σχολιάσει άλλα σενάρια τα οποία ακούγονται στην αγορά για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Όσο για την εκτέλεση της αύξησης κεφαλαίου, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί είτε πριν την εκπνοή του 2012 με εφάπαξ καταβολή μετρητών, είτε με δόσεις, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.