Συνεχίζεται η κερδοφόρα πορεία για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Πολύ θετικά μηνύματα πρόκειται να μεταφέρει προς το εσωτερικό της, αλλά και προς την αγορά η Ευρωπαϊκή Πίστη αυτή την εβδομάδα, δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2012.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει αύξηση παραγωγής κοντά στα 81 εκατ. ευρώ από 66 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, καθώς και καθαρά κέρδη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.
 
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θετικά είναι και τα μεγέθη της όπως αυτά εξελίσσονται στο τρίτο τρίμηνο του έτους, γεγονός το οποίο επιτρέπει στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης να θεωρεί επιτεύξιμο το στόχο για παραγωγή 162 εκατ. ευρώ στο 12μηνο, όπως και για ένα πολύ ισχυρό καθαρό αποτέλεσμα.
 
Πηγές του iw σχολιάζοντας τη θετική πορεία της εταιρείας, την αποδίδουν στο γεγονός ότι το δίκτυο πωλήσεων, που πλέον απαρτίζεται από περίπου 3.000 άτομα, καταφέρνει όχι απλά και αναπληρώνει τη χαμένη παραγωγή από τις ακυρώσεις συμβολαίων, αλλά εισφέρει και νέα, με αποτέλεσμα τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες, παρά την ύφεση της εγχώριας οικονομίας, να κινούνται ανοδικά.
 
Όσο για την κερδοφόρα πορεία της εταιρείας, αυτή αποδίδεται στους πολύ καλούς δείκτες ζημιών.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν συζητά με εταιρείες του ανταγωνισμού σενάρια συγχωνεύσεων, ότι θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία της και ότι τα stress test που θα διενεργηθούν, πιθανότητα το Σεπτέμβριο, θα βασιστούν στα στοιχεία του α΄ εξαμήνου του 2012.