back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη 19 Μαΐου 2026

Baden Baden: Δυσοίωνες προβλέψεις για 2023, 2024

της Ελενας Ερμείδου

Η βελτίωση της κερδοφορίας, οι αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις  των αντασφαλιστικών συμβάσεων και τα μερίδια αγοράς  είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσει ς των αντασφαλιστών στο Baden Baden που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο 26 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

H κλιματική αλλαγή, επίσης κυριαρχεί στις συζητήσεις,  καθώς οι αντασφαλιστές βάλλονται από τις αυξημένες ζημιές, μη έχοντας καταφέρει να βρουν ένα σημείο ισορροπίας στην υπογραφή των συμβάσεων τους με τους ασφαλιστικές, εντείνοντας περισσότερο τις αβεβαιότητες που κατακλύζουν την αγορά.

Η τιμολόγηση των επιχειρήσεων με «ουρά» που ονομάζουν οι αντασφαλιστές  δεν είναι εύκολη δηλώνει η Swiss Re. Οι προσπάθειες  διορθώσει η αγορά εν μέσω των απανωτών σοκ του πληθωρισμού καθίστανται ακόμα δυσκολότερες, τονίζει η Swiss Re, αποδίδοντας μερίδιο ευθύνης και στους underwriters οι οποίοι έχουν να δουλέψουν πάνω σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό, η Swiss Re, προειδοποιώντας τους underwriters υπογραμμίζει ότι πρέπει να εξετάσουν αυξήσεις στις τιμές, όχι μόνο γιατί ο πληθωρισμός παραμένει αλλά γιατί και οι αβεβαιότητες στην αγορά παραμένουν και είναι πολλές, ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες.  Το ότι η αγορά των αντασφαλιστών παρέμεινε ισχυρή παρά τις αντιξοότητες δεν σημαίνει για την Swiss Re ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και δεν θα διακοπεί., μίας και πλήθος παραμέτρων συνοδεύονται από κινδύνους.

Τα οικονομκά του μέλλοντος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η οικονομική επιβράδυνση την ανάπτυξη του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος από 3% το 2022 σε 2,5% το 2023 και 2,2% το 2024, και η αγορά κάθε άλλο από μεγάλη παραμένει. Στις ΗΠΑ η οικονομία συρρικνώνεται από ανάπτυξη 2,1% το 2023 σε 0,9% το 2024. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα υποχωρήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις 0,4% σε 0,3%

Στις ΗΠΑ η οικονμία ενδέχεται να επιβραδυνθεί από 2,1 τοις εκατό το 2023 σε 0,9 τοις εκατό το 2024. Η ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει από 0,4 τοις εκατό σε 0,3 τοις εκατό αντίστοιχα.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών μέχρι το 2024, αναφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο με τον ετήσιο πληθωρισμό να βρίσκεται σε τροχιά πέριξ του 4% στις ΗΠΑ και 5% στην Ευρώπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Open Day από την ERB Asfalistiki με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Nicosia Mall, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τον ΣΑΥΚ, υπό την αιγίδα του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Μουσιούττα

Νέο ρεκόρ από την Talanx

T. Leue, CEO: «Απόδειξη ότι το διαφοροποιημένο μοντέλο, η αποκεντρωμένη στρατηγική, η ανθεκτικότητα και η ηγετική μας θέση στο κόστος αποδίδουν»

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Στα €20,1 εκατ. οι αποζημιώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ασφαλισμένες ζημιές του διημέρου 21-22/1 επιχειρεί η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος