Ανοίγει πλέον το Κεφάλαιο της Υποχρεωτικότητας της Ασφάλισης Περιουσίας

του Κυράνα Αθανάσιου, Εμπορικός Δ/ντής & Δ/ντής Πωλήσεων Ανάπτυξης Δικτύου της ‘‘NP Ασφαλιστική’

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης, πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε βασικό θέμα στην ΔΕΘ, την ιδιωτική ασφάλιση και την αναγκαιότητα για την ασφάλιση περιουσίας. Ανήγγειλε την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης στις μεγάλες επιχειρήσεις και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας ασφάλισης περιουσίας στους ιδιώτες. Η NP Ασφαλιστική υποδέχεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τις προθέσεις της Πολιτείας και είναι έτοιμη με προϊόντα και υπηρεσίες να ανταποκριθεί σε κάθε νέα απαίτηση των καιρών. Ο Εμπορικός Διευθυντής & Διευθυντής Πωλήσεων Ανάπτυξης Δικτύου της ‘‘NP Ασφαλιστική’’ Θανάσης Κυράνας, εκθέτει τις δικές του απόψεις για τις εξελίξεις και παρουσιάζει τις ευκαιρίες που θα έχει η NP Ασφαλιστική για να ηγηθεί στην αγορά.

H αναγκαιότητα των ασφαλίσεων περιουσίας

Οι καταστροφές των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα που αυτή επιφέρει στα νοικοκυριά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι τεράστια. Οι ζημιές που έχουν γίνει στη Θεσσαλία (ασφαλισμένες ή μη) είναι οι μεγαλύτερες που το ελληνικό κράτος θα κληθεί να αποζημιώσει ιστορικά. Το ζητούμενο είναι ότι η κρατική γραφειοκρατία θα είναι μεγάλη, η καθυστέρηση πληρωμών μεγαλύτερη και τα κονδύλια μικρά σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκύψει.

Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος (μετά την υποχρεωτικότητα ασφάλισης αυτοκινήτου) αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των ασφαλιστικών εταιριών στην ελληνική οικονομία με την ασφάλιση

περιουσίας και θέτει «επί τάπητος» τα προβλήματα.

Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και η υποχρεωτικότητα όλων των νοικοκυριών να ασφαλιστούν έναντι των φυσικών καταστροφών, είναι ένα μήνυμα που έρχεται από τις φυσικές εξελίξεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή, εναρμονίζει την ισορροπημένη αντιμετώπιση των ζημιών (κράτος – ιδιωτική ασφάλιση) και θα οδηγήσει την ελληνική ασφαλιστική αγορά να φύγει από το χαμηλό ποσοστό παραγωγής 2% επί του ΑΕΠ και να φτάσει μέχρι το μέσο όρο του 8% που υπάρχει στην Ευρωζώνη. Οι συνθήκες για τον ασφαλιστικό κλάδο είναι ευνοϊκές και

πλέον είναι στο χέρι των ασφαλιστικών εταιριών και των διαμεσολαβητών να κάνουμε την υπέρβαση.

Το φορολογικό κίνητρο 10% επί του ΕΝΦΙΑ

Στο σημείο αυτό δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι το πρώτο βήμα που ευνοεί την ασφαλιστική αγορά στις ασφαλίσεις περιουσίας είχε γίνει προ μηνών και αφορούσε την ψήφιση του φορολογικού κινήτρου 10% επί του ΕΝΦΙΑ. Η αγορά (εταιρίες-διαμεσολαβητές- ασφαλισμένοι) ανταποκρίθηκαν θετικά στο κίνητρο αυτό και τώρα η υποχρεωτικότητα έρχεται να γεμίσει ακόμη περισσότερο ‘‘το οπλοστάσιο’΄ της ασφαλιστικής αγοράς.

Η NP Ασφαλιστική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής.

Η δυναμική και πρωτοπόρος παρουσία της ‘‘NP Ασφαλιστική’’ στον κλάδο

Το μέλλον της ασφάλισης περιουσίας και τα κίνητρα της πολιτείας βρίσκουν την Εταιρία μας στο υψηλότερο επίπεδο από πλευράς προϊόντων και κεφαλαιακής επάρκειας. Είμαστε ισχυροί και πρωτοπόροι στην ασφάλιση περιουσίας και μπορούμε να καλύψουμε

ΚΑΘΕ ανάγκη επιχειρήσεων (μικρών και μεγάλων) και να ανταποκριθούμε ακόμη περισσότερο στις ανάγκες των νοικοκυριών για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που λόγω της κλιματικής αλλαγής πολλαπλασιάζονται. Η NP Ασφαλιστική είναι μία εταιρία που από την ίδρυσή της (πριν από 20 χρόνια) αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα για ασφαλίσεις κατά ζημιών. Έχει 146 καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και να ανταποκριθούν σε κάθε εισόδημα. Μόνο στον κλάδο ασφάλισης περιουσίας, η NP Ασφαλιστική διαθέτει 19 ασφαλιστικά προϊόντα για όλους τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, το μεγάλο εταιρικό δίκτυο της Εταιρίας είναι απόλυτα καταρτισμένο και έμπειρο να διαχειριστεί ζημιές σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η παρουσία μας την στιγμή της αποζημίωσης είναι άμεση και έγκαιρη. Οι τεχνολογικές υποδομές μας (portal) επιτρέπουν σε κάθε διαμεσολαβητή συνεργάτη μας να ολοκληρώνει άμεσα κάθε ασφάλιση. Από την ανάληψη και λήψη ηλεκτρονικής υπογραφής στα συμβόλαια, μέχρι την πληρωμή της αποζημίωσης για την επιχείρηση και το σπίτι που έχει πληγεί, η NP Ασφαλιστική και οι συνεργάτες της κινούνται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Η παρουσία της ‘‘NP Ασφαλιστική’’ σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι τεχνολογικές της υποδομές και η επαγγελματική επάρκεια και εντιμότητα των συνεργατών μας, με την εναρμόνιση τους με την σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία (IDD), εγγυώνται ένα μέλλον με ισχυρές προοπτικές για όλους. Η NP Ασφαλιστική είναι πάντα δίπλα στους συνεργάτες της και θέλει σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την μεγάλη υπέρβαση της Πολιτείας, να είναι πρωτοπόρος και οι συνεργάτες της να αδράξουν την τεράστια επαγγελματική ευκαιρία που τους προσφέρεται.

ΝP FAMILY News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*