Με έλεγχο διαφημίσεων και διαφάνειας συμβολαίων αναβιώνει το παρελθόν

– Οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν να γίνουν στη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών από πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών δεν προχώρησαν.

– Οι προσπάθειες των αρμοδίων της πολιτείας και οι προσπάθειες των ενδιαφερομένων της ασφαλιστικής αγοράς ήταν αντίρροπες σε μεγάλο βαθμό και δεν επέτρεψαν την δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου μέσα στο οποίο κανείς δε θα ανησυχούσε.

– Οι προσπάθειες πάγωσαν και οι εταιρείες συνεχίζουν τις εργασίες τους στον παλιό βηματισμό.

– Όπως όμως αναφέρουν οι πληροφορίες σύντομα θα «επαναδιαπραγματευθούν» την κατάρτιση ενός νέου –ίσως και του παλιού- νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά την διαφάνεια των ασφαλιστικών συμβολαίων, την σχέση των εταιρειών με τους καταναλωτές, την παροχή πληροφοριών για την ασφάλιση και άλλα πολλά.

– Κατά τις ίδιες πληροφορίες  οι αρμόδιοι  -με την ασφαλιστική αγορά- ασχολούνται με την νομοθεσία και την προστασία των καταναλωτών, όπως επίσης ασχολούνται και με τις πρακτικές που ακολουθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στη διαφήμιση των υπηρεσιών τους, των συμβολαίων τους, της τιμολογιακής τους πολιτικής.

– Και έλεγχος  εταιρικών «συμπεριφορών» και νομοθετικό πλαίσιο διαφάνειας. Διπλό χτύπημα…