EEA: Έγγραφο διαμαρτυρίας για τον Τειρεσία

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επανερχόμενο στο θέμα της έκδοσης Κανονισμού Λειτουργίας Αρχείου Ασφαλιστών Διαμεσολαβητών, απέστειλε προς τους αρμόδιους φορείς, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης,  το παρακάτω έγγραφο διαμαρτυρίας:

Θέμα: «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» Κανονισμός Λειτουργίας Αρχείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Σε συνέχεια της από 23/5/2012 αριθ. πρωτ. 14948/125, επιστολής μας και επειδή  ένας ολόκληρος κλάδος του ΕΕΑ, αυτός της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, βρίσκεται σε μεγάλη και παρατεταμένη αναταραχή, εξαιτίας της μη αποσαφήνισης των προθέσεων της Εποπτικής Αρχής, σχετικά με το παραπάνω θέμα, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να σας επισημάνουμε εκ νέου, τις αδυναμίες του.

O συγκεκριμένος «Κανονισμός» με τις διατάξεις που εμπεριέχει, υπεισέρχεται στις συνεργασιακές σχέσεις, υπέρ του ισχυρού, που κατέχει και τη δεσπόζουσα θέση, καταργεί νομικές κατακτήσεις, παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, καταργεί την ανεξαρτησία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που θα είναι εις βάρος των συμφερόντων ασφαλισμένων – καταναλωτών, δημιουργεί εμπλοκές σε περιπτώσεις αποζημίωσης και βέβαια για κανένα άλλο κλάδο, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός του Κλάδου εν μέσω θέρους και θα ληφθούν υπ’ όψιν οι πολλαπλές ενστάσεις, που υπάρχουν, για να μην βρεθούμε την επομένη σε εμπλοκές και τριβές, που όπως επισημάναμε και στην προηγούμενη επιστολή μας, δεν τις χρειάζεται ο ευαίσθητος θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ
          α/α
        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

 

Κοινοποίηση :
-Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ.Αθανάσιο Σκορδά, Νίκης 5-7, 10180, Αθήνα
-Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Πλ. Κάνιγγος, 10181, Αθήνα
-Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, 11523, Αθήνα
-Ένωση ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Ξενοφώντος 10, 10557, Αθήνα